FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Zuid-Amerikaanse spelers tóch inzetbaar in Premier League

11 september 2021 – Opluchting in de Premier League. De Zuid-Amerikaanse spelers die de aankomende speelronde dreigden te missen omdat zij de afgelopen interlandperiode niet werden afgestaan door hun clubs, kunnen dit weekend gewoon in actie komen in de Engelse competitie.

Zuid-Amerikaanse spelers tóch inzetbaar in Premier League

Meerdere clubs in de Premier League weigerden afgelopen interlandperiode spelers af te staan aan Zuid-Amerikaanse ploegen, daar zij dan naar landen zouden afreizen met een rode kleurcode en bij terugkomst in Engeland in quarantaine zouden moesten. De bonden van onder meer Brazilië en Chili lieten het er niet bij zitten en activeerden een regel, waardoor de spelers om wie het betrof vijf dagen (van 10 tot en met 14 september) niet voor hun club in actie mochten komen.

Na intensief overleg met de bonden is besloten dat clubs in de Premier League dit weekend toch hun Zuid-Amerikaanse internationals mogen inzetten. Dat is goed nieuws voor Alisson Becker, Fabinho, Roberto Firmino (Liverpool), Ederson, Gabriel Jesus (Manchester City), Thiago Silva (Chelsea), Raphinha (Leeds United), Fred (Manchester United), Miguel Almirón (Newcastle United), Raúl Jiménez (Wolverhampton Wanderers) en Francisco Sierralta (Watford).

De vierde speelronde in de Premier League gaat zaterdagmiddag van start. Liverpool, dat het zwaarst getroffen leek te worden door de schorsing van de spelers, komt zondag in actie tegen Leeds United.

Premier League

gerelateerd