Wijndal blikt terug: "Clubs hebben zich concreet gemeld"

11 september 2021, 09:26

Waar ploeggenoten als Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu afgelopen zomer een transfer naar een grote competitie maakten, bleef Owen Wijndal bij AZ. Het is niet zo dat er helemaal geen belangstelling was voor de linkervleugelverdediger, maar de juiste clubs zat er simpelweg niet tussen.

Het had er alle schijn van dat Wijndal de voorbije transferperiode een transfer zou maken. De linksback maakte er geen geheim van dat hij AZ wilde verlaten en werd met vele clubs in verband gebracht, maar bleef uiteindelijk in Alkmaar. "Ik heb clubs in mijn hoofd zitten waar ik graag naartoe wil. Als die niet komen, dan speel ik met alle liefde voor AZ. Clubs hebben zich concreet gemeld, maar het was niet wat ik wilde. Ik ga hier niet zomaar weg. Ik wil een stap maken die goed is voor mijn carrière. En die stap heeft zich nog niet aangediend", zegt hij in De Telegraaf.

Wijndal leek na een uitstekend seizoen in clubverband rijp voor een basisplaats op het EK. De linkervleugelverdediger moest op het laatste moment zijn plekje echter afstaan aan Patrick van Aanholt. "Natuurlijk baalde ik ervan, ik wilde spelen. Voor mijn gevoel had ik ook kunnen spelen. Ik bedoel, anders was ik daar ook niet", aldus Wijndal, die de voorbereiding en start van het seizoen vanwege een blessure heeft gemist.

Wijndal zocht onlangs oud-ploeggenoot Stengs op. Tijdens de interlandperiode, direct na de oefenwedstrijd tegen Ajax, vloog hij naar Zuid-Frankrijk. "Het was leuk om hem weer even te zien, ik had hem gemist. Hij stond keurig op het vliegveld te wachten. Logisch toch? Ik ga toch niet helemaal met een taxi van het vliegveld naar zijn appartement?"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen