"We kunnen de spelers het vaccin niet verplichten. Helaas niet"

11 september 2021, 09:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het volgens de wet had gemogen, dan had FC Twente zijn spelers verplicht om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Een meerderheid van de selectie is inmiddels gevaccineerd, maar een aantal spelers ook niet. Nadat de club uit Enschede vorige week te maken kreeg met een corona-uitbraak, wees Jan Streuer de spelers nog maar eens op hun verantwoordelijkheid naar elkaar en de maatschappij.

"Je ziet nu ook dat de meeste besmettingen voorkomen bij mensen die niet gevaccineerd zijn", zegt Streuer in Tubantia. De technisch directeur van de Enschedeërs wil niet zeggen of de besmette personen wel of niet zijn gevaccineerd. "We kunnen de spelers het vaccin niet verplichten. Helaas niet", aldus Streuer, die de spelers een vaccinatie-eis had opgelegd als het had gemogen. "Ik ben daar een groot voorstander van, maar je moet de beslissingen van elk individu respecteren."

Wout Brama, aanvoerder van Twente, probeert de niet-gevaccineerde spelers zo goed mogelijk te informeren over het vaccin. Hij is een van de spelers die is ingeënt. "Ik kom er openlijk voor uit dat ik voor ben. Het is toch geweldig wat de wetenschap in een jaar tijd voor elkaar heeft gekregen? Ik was oprecht blij dat ik deze zomer mijn vaccinaties kon halen. Voor mezelf, maar ook ter bescherming van anderen."

Hoewel het een kleine groep betreft, heeft ook Heracles Almelo te maken met een aantal spelers dat niet is gevaccineerd. "We hebben ze wel gewezen op het belang om het wel te doen", vertelt teammanager Edwin van Lenthe. "Uiteindelijk hopen we dat iedereen alsnog een vaccin haalt, omdat het dat zoveel makkelijker maakt voor ons allemaal. Onder de groep die nog niet wil, zijn spelers die corona hebben gehad, maar dan al langer geleden. Het is niet uitgesloten dat er alsnog besmettingen komen en we in de problemen komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen