Berghuis 'veel te bescheiden': "Terwijl hij dat helemaal niet is"

11 september 2021, 10:29   Bijgewerkt: 11 september 2021, 12:52

Steven Berghuis gedraagt zich tot op heden veel te bescheiden bij Ajax, vindt Marciano Vink. De 29-jarige aanvaller verruilde deze zomer Feyenoord voor de Amsterdamse club om een betere voetballer te worden, maar maakt vooralsnog weinig indruk in de Johan Cruijff ArenA. In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode was Berghuis zelfs bankzitter.

Antony kreeg tegen Vitesse de voorkeur als rechtsbuiten. Dat heeft er volgens Vink mee te maken dat Berghuis zich bij zijn nieuwe club te bescheiden opstelt. "Terwijl Berghuis dat volgens mij helemaal niet is", zegt hij bij de NOS. "Berghuis moet zich blijven concentreren op de positie rechts voorin. Waarin hij zich bij Feyenoord heeft bewezen als een van de beste spelers van de Eredivisie. Maar bij Ajax koop je niks voor die status, daar moet je gewoon elke week weer presteren."

Ondanks dat hij bij Ajax was gepasseerd, kreeg Berghuis tegen Noorwegen (1-1) een basisplaats van Louis van Gaal. Na zijn matige optreden in Oslo behield de aanvaller het vertrouwen van de bondscoach, wat hij terugbetaalde tegen Montenegro (4-0) en Turkije (6-1). Berghuis leek in de laatste wedstrijden te profiteren van de wisselwerking met Denzel Dumfries, die tegen Noorwegen geen basisplaats had. Vink denkt dat Berghuis bij Ajax misschien beter zou kunnen samenspelen met Devyne Rensch dan Noussair Mazraoui. "Maar daar heeft hij zelf natuurlijk geen invloed op", aldus Vink.

Volgens Vink moet Berghuis de schroom snel van zich afgooien. "Wat hij dus moet doen is zijn kans grijpen. En dan niet meer loslaten. Bij Ajax krijg je helemaal niets cadeau, daar moet je van je afbijten. Het is aan Berghuis, hij heeft het echt wel."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen