Tuchel kiest de kant van Van Gaal in discussie met Driessen

11 september 2021, 12:35   Bijgewerkt: 11 september 2021, 13:53

Thomas Tuchel heeft gereageerd op het compliment dat Louis van Gaal hem gaf toen de bondscoach van het Nederlands elftal tijdens een persbijeenkomst in een discussie verzeild raakte met Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf beweerde dat Chelsea verdedigend speelt, wat door Van Gaal werd gecounterd.

"Speelt Chelsea in jouw ogen verdedigend voetbal? Helemaal niet. Je hebt er helemaal geen verstand van Valentijn, het spijt me dat ik dat moet zeggen. Je bent gewoon en journalist en je wilt jouw visie doorvoeren, maar je hebt geen visie in voetbal. Met 5-3-2 of 5-2-3 kun je ongelooflijk aanvallen. Chelsea laat dat iedere keer zien, met verschillende opstellingen. En ik neem mijn petje af voor meneer Tuchel, die halverwege is ingestapt", zei Van Gaal tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijden van Turkije.

Tuchel heeft de beelden van de discussie gezien. "Iemand heeft ze naar mij gestuurd", lacht de trainer van Chelsea. "Het was een genoegen om als zeer jonge trainer tegen hem te spelen toen hij trainer van Bayern München was. Hij is enorm eerlijk als je met hem praat of als hij een persconferentie houdt, daar hou ik wel van. Hij heeft echt de ballen om uit te spreken wat hij denkt. Dat werkt soms niet in zijn voordeel, maar het is fijn om hem over voetbal te horen praten. Hij heeft een bepaalde ervaring en het voetbal in het algemeen beïnvloed."

Dat zegt Tuchel niet alleen omdat hij een compliment kreeg van Van Gaal. "Dat was natuurlijk fijn, maar hij spreekt zich altijd uit. Soms denken mijn collega's en ik: laten we het maar niet zeggen, omdat we geen problemen willen veroorzaken en de harmonie willen bewaren. Maar Van Gaal is een aardige vent, ik mag hem wel", aldus de Duitser, die de kant van de Nederlandse oefenmeester kiest. "Wat is aanvallend voetbal? Eén van de beste teams in de omschakeling was het Borussia Dortmund en Liverpool van Jürgen Klopp. Soms hebben ze weinig de bal, maar dan zie je ze er razendsnel uit komen. Ze komen er zo snel uit omdat ze diep verdedigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen