FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Eiting over de belangrijke les die hij leerde van Van Gaal

11 september 2021 – Carel Eiting liet zich vorig seizoen door Ajax verhuren aan Huddersfield Town. Een ongebruikelijke stap, maar wel een die aansloot bij het advies dat Louis van Gaal hem ooit gaf.

Eiting over de belangrijke les die hij leerde van Van Gaal

Eiting kwam Van Gaal tegen bij een fysiotherapiepraktijk in Amsterdam, toen de middenvelder (tegenwoordig in dienst van KRC Genk) revalideerde van een zware knieblessure. "Ik kwam er in die tijd elke dag, meneer Van Gaal was er ook geregeld. Je praat eens wat met elkaar. Er ontstond een leuk contact. Ik wilde wel graag eens langer met hem spreken. Maar je weet niet hoe druk hij is, dus ik durfde het hem aanvankelijk niet te vragen. Misschien had hij er helemaal geen trek in. Maar hij stond ervoor open en het werd een mooi gesprek", vertelt Eiting in Het Parool.


De inmiddels 23-jarige middenvelder kreeg duidelijk advies van de huidige bondscoach van het Nederlands elftal. "De kracht van Louis van Gaal is dat hij heel duidelijk kan uitleggen wat hij bedoelt. De meeste mensen hebben veel woorden nodig. Zoals vroeger met een proefwerk geschiedenis: schrijf maar zoveel mogelijk op in de hoop dat het goede antwoord er ook tussen zit. Meneer Van Gaal kan in één zin een rake typering geven. 'Jij denkt te veel,' zei hij tegen mij. En dat klopt. Ik moet meer balans vinden tussen taakbewust voetballen en op intuïtie spelen."

Afgelopen zomer trok Eiting de deur bij Ajax definitief achter zich dicht. De middenvelder verkaste naar het Genk van trainer van John van den Brom. Een zijpad in zijn loopbaan, want Eiting is ambitieus. "Het zou van weinig ambitie getuigen als ik er anders over zou denken. Ik heb bij Ajax geproefd van de Champions League en dat smaakt naar meer."

Ajax

gerelateerd