ADO kan Nijland niet verleiden tot terugkeer in betaald voetbal

11 september 2021 – ADO Den Haag heeft bot gevangen bij Hans Nijland. De Hagenaren zagen in de voormalig algemeen directeur van FC Groningen de ideale kandidaat om de club door de crisis te leiden, maar kregen nul op het rekest.

ADO kan Nijland niet verleiden tot terugkeer in betaald voetbal

"Ik ga bij geen enkele betaald voetbalorganisatie in Nederland meer aan de slag", vertelt Nijland bij RTV Noord. De voormalig Groningen-directeur was in beeld om bij ADO de tweede man achter Edwin Reijntjes te worden. "Het zou wel een mooie titel voor een boek zijn. Haagse bluf op de transfermarkt. Ik kan niet ontkennen dat het af en toe kriebelt, maar ik wil nu gewoon denken aan mijn gezin en kleinkinderen. Ik blijf barstensvol energie."

Eerder benaderde ADO ook al Eric Gudde, die onlangs afzwaaide als directeur betaald voetbal bij de KNVB. De 67-jarige Gudde verkocht de Hagenaren direct een 'nee', zo meldde het Algemeen Dagblad vrijdag. Hoewel ADO nadrukkelijk op zoek is naar een versterking voor de directie, wordt ontkend dat er plannen zijn om van Reijntjes af te komen. "Zeker niet", ontkent Frans van Steenis, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, tegenover Omroep West dat de waarnemend directeur aan de kant is gezet, op non-actief is gesteld of onder curatele staat.

Voor ADO begint de tijd te dringen. Het bod van vastgoedondernemer Jeroen Lentze en clubicoon Martin Jol om de club over te nemen verliep vrijdag om 16.00 uur. Om zijn proflicentie niet kwijt te raken, moet ADO de beoogde overname voor half oktober afgerond hebben.

Eredivisie

gerelateerd