Spurs gooit koppositie te grabbel na droomdebuut Édouard

11 september 2021, 15:28

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Op bezoek bij Crystal Palace ging de ploeg van trainer Nuno Espírito Santo met 3-0 onderuit. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Spurs-verdediger Japhet Tanganga, die na een uur werd weggestuurd.

Spurs begon de Londense derby zonder Steven Bergwijn. De Nederlandse aanvaller stond in de laatste wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Turkije (6-1) nog in de basis, maar was niet fit genoeg om deel uit te maken van de selectie tegen Crystal Palace. De ploeg van Espírito Santo was voorafgaand aan de wedstrijd op Selhurst Park nog foutloos: de eerste wedstrijden tegen Manchester City (1-0), Wolverhampton Wanderers (0-1) en Watford (1-0) werden in winst omgezet.

Daardoor bezette Spurs na drie speelrondes de eerste plaats in de Premier League. De koppositie is direct na de interlandperiode direct te grabbel gegooid, want foutloos is de Londense club niet langer. Tanganga mag zich de nederlaag tegen Crystal Palace aanrekenen, want hij ging na een klein uur de fout in door zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te pakken. De Franse verdediger leed balverlies en in een poging zijn fout te herstellen, ging hij te hard door op Jordan Ayew. Scheidsrechter Jonathan Moss bleek onverbiddelijk.

Met elf tegen tien trok Crystal Palace de wedstrijd naar zich toe. De ban werd een kwartier voor tijd gebroken, toen de thuisploeg na een handsbal vanaf elf meter mocht aanleggen. Wilfried Zaha ging achter de bal staan en benutte de buitenkans. De aanvaller was kort daarna met een assist ook betrokken bij de 2-0, gemaakt door Odsonne Édouard. Koud in het veld verdubbelde de van Celtic overgekomen aanvaller de marge. Édouard maakte zijn debuut vervolgens nog mooier door in blessuretijd zijn tweede van die middag te maken.

Er zijn een hoop clubs die Tottenham Hotspur dit weekend kunnen passeren op de ranglijst. West Ham United, Manchester United, Chelsea, Liverpool en Everton staan op zeven punten. Ook Manchester City, Brighton & Hove Albion en Leicester City (zes punten) kunnen over Spurs heen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen