Promes aast op terugkeer bij Oranje: "Van Gaal kent mijn potentie"

11 september 2021 – Quincy Promes hoopt dat hij binnenkort zijn rentree in het Nederlands elftal kan maken. De aanvaller van Spartak Moskou is hersteld van een kuitblessure en zet zijn zinnen op de volgende interlands. Toch weet hij dat hij niet zomaar op het lijstje van bondscoach Louis van Gaal zal belanden.

Promes aast op terugkeer bij Oranje: "Van Gaal kent mijn potentie"

"Het is altijd lastig om terug te komen bij Oranje", vertelt Promes in een interview op de website van Spartak. "De coach heeft een grote groep speler. Ik heb de afgelopen zeven jaar al vijftig interlands mogen spelen voor de nationale ploeg. Ik zal klaar zijn als ik weer helemaal fit ben en word opgeroepen. Het is als een beloning. Meneer Van Gaal kent mijn potentie, maar nu focus ik me eerst op Spartak."

Guus Til had bij Spartak een van de ploeggenoten van Promes kunnen zijn, maar hij speelt op huurbasis bij Feyenoord. Promes volgt zijn landgenoot echter niet. "Ik ben niet geïnteresseerd in Feyenoord omdat ik bij Ajax hoor. Als Guus tegen mijn mensen uit Amsterdam gaat spelen, zal ik hem aan het werk zien. Ik ben blij voor hem, maar helaas kon hij niet veel scoren voor Spartak. Misschien kon hij niet acclimatiseren of kon hij zijn kwaliteiten niet goed benutten."

Spartak is niet bepaald goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premjer-Liga. In de eerste zes wedstrijden werden slechts zeven punten verzameld. "Ons doel is kampioen worden. Ik ben gewend om te strijden om de bovenste plaatsen. Maar waar we nu staan? Dat kan ik echt niet accepteren. Daar leg ik me dus niet bij neer. Ik ben gemotiveerd om Spartak terug naar de top te helpen. Dat moet in ons bloed zitten."

Oranje

gerelateerd