Spektakel bij Bayer-Dortmund, Van Bommel koploper

11 september 2021, 18:07

In de Bundesliga is de topper tussen Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund geëindigd in een 3-4 overwinning voor de bezoekers. Leverkusen nam tot drie keer toe een voorsprong in eigen stadion, maar bleef uiteindelijk toch met lege handen achter. Het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel pakte ook drie punten.

In de BayArena waren er basisplaatsen voor Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker, terwijl Daley Sinkgraven en Donyell Malen op de bank moesten beginnen. De toeschouwers waren in ieder geval niet voor niets naar Leverkusen gekomen, want al na negen minuten opende Florian Wirtz de score. Dat leek lange tijd de ruststand te worden, maar het venijn van de eerste helft zat in de staart. Erling Haaland hielp Dortmund aan de gelijkmaker, een treffer van Jude Bellingham werd afgekeurd en Patrik Schick zette Leverkusen andermaal op voorsprong: 2-1.

Na de thee ging het helemaal los bij de topper. De tweede helft was amper vijf minuten oud of Julian Brandt had de 2-2 al op het scorebord gezet. Leverkusen knokte zich echter snel terug en kwam dankzij Moussa Diaby weer op voorsprong. In de laatste twintig minuten sloeg Dortmund vervolgens alsnog toe. Na de entree van Malen verzorgde Raphaël Guerreiro de 3-3 en natuurlijk stond fenomeen Haaland wederom op. Hij benutte een strafschop en bepaalde zo de eindstand op 3-4 in het voordeel van de gasten.

Greuther Fürth - VfL Wolfsburg 0-2

Mark van Bommel is met zijn VfL Wolfsburg nog altijd de trotse koploper van de Bundesliga. Op bezoek bij promovendus Greuther Fürth werd met 0-2 gewonnen door een vroege treffer van Lukas Nmecha en een late strafschop van Wout Weghorst. De spits moest in de Trolli Arena veel duels uitvechten met landgenoten Nick Viergever en Jetro Willems, die allebei een basisplaats hadden bij Greuther Fürth. Wolfsburg is na vier wedstrijden nog altijd zonder puntenverlies, terwijl Greuther Fürth met een schamel puntje in de gevarenzone staat.

Overige uitslagen

SC Freiburg - 1. FC Köln 1-1

TSG Hoffenheim - FSV Mainz 0-2

Union Berlin - FC Augsburg 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen