Goudhaantje Pröpper schiet FC Twente naar eerste overwinning

11 september 2021, 18:37   Bijgewerkt: 11 september 2021, 18:43

Robin Pröpper heeft FC Twente met een heerlijk gekruld schot naar de eerste overwinning van het seizoen geschoten. Tegen FC Utrecht bleef het lang 0-0, totdat de van Heracles Almelo overgekomen verdediger in blessuretijd raak schoot namens de thuisploeg. Zo werd hij opnieuw het goudhaantje, tegen Ajax had hij met een pegel al voor de gelijkmaker gezorgd. Twente heeft nu vier punten, Utrecht blijft achter Ajax en PSV op zeven.

FC Twente tegen FC Utrecht was de eerste wedstrijd van speelronde vier en de eerste na het sluiten van de transfermarkt. Tijdens de slotdagen versterkte Twente zich nog, terwijl Utrecht zich rustig hield en alleen Gyrano Kerk voor een flinke som geld zag vertrekken naar Rusland. Maar invloed op de basis van trainer René Hake had dat niet, hij stuurde dezelfde elf het veld op als tegen Feyenoord (3-1). Bij Twente moest Ron Jans wel puzzelen, want hij miste zijn twee linksbacks en Queensy Menig was vertrokken naar Belgrado. Centraal achterin speelde Wout Brama, linksback was Michal Sadílek en Dimitris Limnios begon als linksbuiten. Ook startten Mees Hilgers en Daan Rots.

Waar Twente had kunnen scoren, had Utrecht dat eigenlijk moeten doen. Anastasios Douvikas en Mike van der Hoorn vergaten echter de trekker over te halen. Van der Hoorn kopte over terwijl hij bij een corner ongehinderd tegen de bal aan kon lopen, en Douvikas knikte naast uit een voorzet van Moussa Sylla. Op slag van rust zorgde Douvikas helemaal in zijn uppie nog voor dreiging: de Griek had tijd om uit te halen, keek even en schoot snoeihard op de lat. Zo gaf hij zijn treffer voor de Griekse nationale ploeg afgelopen week bijna een passend vervolg.

Geen doelpunten dus in de eerste helft, 45 minuten bleven er over om van de brilstand af te komen. Utrecht speelde tegen Groningen al 0-0, het verschil met deze wedstrijd was dat het toen de onderliggende partij was. Nu was Utrecht gelijkwaardig aan Twente, totdat Ron Jans drie wissels inbracht. Virgil Misidjan, Manfred Ugalbe en Jesse Bosch kwamen erbij voor o.a. Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap. Ugalde kreeg meteen een enorme kans op aangeven van Misidjan, maar zijn rolletje ging naast.

En dat kwam er, en hoe. Verdediger Pröpper, die halverwege de tweede helft gewisseld leek te moeten worden, werd de man van de wedstrijd. Eerst liep hij bijna een voorzet binnen, ternauwernood werd dat voorkomen door keeper Maarten Paes. Maar in de tweede minuut van de blessuretijd was het wel raak. Pröpper krulde met links heerlijk binnen vanaf de zijkant van het strafschopgebied en bezorgde FC Twente daarmee de eerste zege van het seizoen.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Lars Unnerstall 7, Giovanni Troupée 5, Robin Pröpper 8, Wout Brama 6, Michal Sadílek 6, Mees Hilgers 6, Ramiz Zerrouki 5, Michel Vlap 4.5 (66. Jesse Bosch 5), Daan Rots 5.5 (90+7. Julio Pleguezuelo -), Ricky van Wolfswinkel 5.5 (65. Manfred Ugalde 4), Dimitris Limnios 6.5 (66. Virgil Misidjan 6).

FC Utrecht: Maarten Paes 7, Hidde ter Avest 5, Mike van der Hoorn 5, Willem Janssen 6, Django Warmerdam 5, Quinten Timber 5.5 (57. Mimoun Mahi 4), Adam Maher 6.5, Simon Gustafson 6, Bart Ramselaar 5 (75. Sander van de Streek -), Anastasios Douvikas 6 (75. Adrián Dalmau -), Moussa Sylla 5.

Man of the Match: Robin Pröpper.

*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.