PSG heeft Messi en Neymar niet nodig bij zege op promovendus

11 september 2021, 18:58

Paris Saint-Germain is nog altijd zonder puntenverlies in de Ligue 1. Het sterrenensemble van trainer Mauricio Pochettino had in eigen huis geen enkele moeite met Clermont Foot. De goed presterende promovendus werd met een 4-0 nederlaag terug naar Clermont-Ferrand gestuurd.

Pochettino had eerder deze week al de knoop doorgehakt dat hij Lionel Messi, Neymar, Leandro Paredes en Ángel Di María niet zou opnemen in de wedstrijdselectie. De Zuid-Amerikanen moesten in de nacht van donderdag op vrijdag nog aantreden in de WK-kwalificatie en kregen rust. Georginio Wijnaldum bleef in Parijs de gehele wedstrijd op de bank.

PSG bleek de Zuid-Amerikanen echter niet nodig te hebben in het Parc de Princes. In de eerste helft was er namelijk een hoofdrol weggelegd voor een Spanjaard. Ander Herrera kopte na twintig minuten spelen de 1-0 tegen de touwen en was niet veel later nogmaals trefzeker. De tweede keer kon hij de bal van dichtbij hoog en hard in het doel jagen.

In het tweede bedrijf deden ook Kylian Mbappé en Idrissa Gueye ook nog een duit in het zakje en werd de eindstand bepaald op 4-0. PSG staat na vijf wedstrijden op vijftien punten en is koploper. Ondanks de nederlaag is Clermont ook bezig aan een prima seizoensstart. De promovendus heeft acht punten en staat vooralsnog op de derde plaats.