PSV met Gakpo en Obispo in topper tegen AZ

11 september 2021, 19:53   Bijgewerkt: 11 september 2021, 20:38

Cody Gakpo heeft verrassend een basisplaats bij PSV. De 22-jarige aanvaller keerde met een lichte blessure terug na zijn trip met het Nederlands elftal, maar is volgens Roger Schmidt fit genoeg om in de basis te starten. In het hart van de defensie neemt Armando Obispo de plek in van Olivier Boscagli. De Franse verdediger verhuist naar het middenveld als vervanger van de geblesseerde Ibrahim Sangaré.

Rechts achterin geeft Schmidt opnieuw de vooorkeur aan Philipp Mwene, waardoor Jordan Teze op de reservebank zit. Armindo Bruma heeft de laatste weken een nieuwe start gemaakt in Eindhoven, maar moet voorlopig genoegen nemen met een reserverol. De Portugese buitenspeler moet op de flanken Noni Madueke en Gakpo voor zich dulden.

 

Bij AZ keert Owen Wijndal terug in de basis. De linksachter draagt direct de aanvoerdersband. Trainer Pascal jansen heeft in de punt van de aanval de voorkeur aan Vangelis Pavlidis. Dat gaat opnieuw ten koste van Albert Gudmundsson.

PSV aast op de eerste overwinning sinds 2018 op de Alkmaarders. Destijds was PSV met 3-1 te sterk. Sindsdien was AZ liefst vier Eredivisie-duels op rij de sterkste. PSV bezet met negen punten uit drie duels de koppositie. AZ heeft tot dusverre twee duels afgewerkt en staat met drie behaalde punten in de middenmoot.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen