Cambuur overrompelt Go Ahead na rust met vliegensvlugge goals

11 september 2021, 20:47

Cambuur Leeuwarden is er zaterdagavond wederom in geslaagd om een thuisoverwinning te boeken. De ploeg van Henk de Jong stond bij rust nog 1-1 tegen Go Ahead Eagles, maar na rust wist zijn team maar liefst drie keer te scoren in zeven minuten. De Friezen wonnen uiteindelijk in een waar doelpuntenfestijn met 5-2 in het Cambuurstadion en stijgen daardoor naar het linkerrijtje.

Na de interlandbreak van twee weken moest trainer Henk de Jong zijn elftal op twee plekken wijzigen. Jamie Jacobs, die als invaller nog tweemaal trefzeker was in de overwinning (2-0) tegen FC Twente, mocht in de basis beginnen en verving de Hongaar Tamás Kiss. Daarnaast werd verdediger Erik Schouten noodgedwongen aan de kant gehouden, aangezien de aanvoerder in de warming-up met een blessure afhaakte. Marco Tol was zijn vervanger.

Trainer Kees van Wonderen moest het in de voorbereiding zonder Giannis-Foivos Botos en Yacine Bourhane doen, die beide interlandverplichtingen hadden. Daardoor mocht Ogechika Heil als linksbuiten zijn officiële basisdebuut maken voor Go Ahead Eagles.

In de beginfase van de wedstrijd namen de gasten uit Deventer het hef stevig in handen. De Friese verdediging had de grootste moeite om uit die hoge druk te voetballen. En na zeven minuten was Go Ahead dan ook dicht bij de openingstreffer in Leeuwarden. Justin Bakker schoot een vrije trap hard tegen de onderkant van de lat.  Niet veel later was ook Cambuur in de eerste helft dicht bij de openingstreffer. Mees Hoedemakers knalde de bal snoeihard op de buitenkant van de paal.

Cambuur kwam steeds meer in de wedstrijd, waardoor de ploeg van Van Wonderen teruggedrongen werd op eigen helft. Toch kwamen de gasten uit het niets op voorsprong. In de 36e minuut kopte Bas Kuipers de bal knap terug op Luuk Brouwers. De middenvelder schoot met zijn buitenkant de 0-1 binnen. De videoscheidsrechter checkte het doelpunt nog even op buitenspel, maar daarvan was geen sprake.

Lang leek het erop dat Go Ahead ging rusten met een comfortabele 0-1 voorsprong, maar vlak voor rust gaf Issa Kallon een afgemeten voorzet op Tom Boere. De spits van Cambuur kopte de bal perfect in het doel. Het stond dus bij rust weer gelijk in Friesland.

Na rust gingen de Friezen vrolijk verder waarmee ze bezig waren. Boere werd gelanceerd door een fout van Bas Kuipers. De spits omspeelde doelman Warner Hahn en schoot vervolgens uit een hele lastige hoek de 2-1 binnen.

Dit was tevens het startsein van een wervelwind van aanvallen. Drie minuten later sneed Robin Maulun een vrije trap perfect aan en Tol kopte de bal uitstekend in de verre hoek. Hahn kreeg er nog een hand tegenaan, maar het was niet genoeg om de 3-1 te voorkomen.

Het werd van kwaad tot erger voor Go Ahead. In zeven minuten tijd ging Cambuur van een 1-1 naar een 4-1-voorsprong. Een perfecte aanval van de Leeuwarders eindigde uiteindelijk voor de voeten van Jamie Jacobs. De middenvelder kon gemakkelijk de 4-1 binnenschuiven.

Een kwartier voor tijd werd het ook nog 5-1. Bakker ging gruwelijk in de fout en de ingevallen Kiss profiteerde daar gemakkelijk van. De Hongaar scoorde zijn eerste doelpunt voor Cambuur.

Ook Go Ahead deed nog iets terug in het doelpuntenfestijn. Debutant Inigo Cordoba maakte zijn eerste doelpunt voor de Eagles. De Spanjaard kopte knap binnen na een vrije trap van Bakker en zette daarmee de 5-2 op het bord.

Die 5-2 was tevens ook de eindstand van het spektakelstuk tussen Cambuur en Go Ahead. Voor de ploeg uit Deventer is er veel werk aan de winkel, want volgende week wacht PEC Zwolle in de beladen IJsselderby. Cambuur kan haar borst natmaken in een uitduel met Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Cambuur: Sonny Stevens 6, Doke Schmidt 6.5, Calvin Mac-Intosch 6.5 (89. Jhondly van der Meer –), Marco Tol 7 (80. Maxim Gullit –), Alex Bangura 6.5, Michael Breij 6.5 (69. Mitchell Paulissen 6), Mees Hoedemakers 6.5, Robin Maulun 6.5, Jamie Jacobs 7 (80. Filip Krastev –), Tom Boere 8, Issa Kallon 7 (69. Tamas Kiss 7)

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 5, Mats Deijl 5, Boyd Lucassen 5, Gerrit Nauber 4, Justin Bakker 5, Bas Kuipers 5, Luuk Brouwers 6 (82. Turan Tuzlacik –), Martijn Berden 5 (82. Philippe Rommens –), Ogechika Heil 5 (46. Inigo Cordoba 7), Isac Lidberg 5 (59. Giannis-Fivos Botos 5), Ragnar Oratmangoen 5 (59. Marc Cardona 7)

Man of the match: Tom Boere

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen