Koopmeiners debuteert met verlies na penaltyfestijn

11 september 2021, 22:40

Atalanta is matig aan het nieuwe seizoen begonnen. De stuntclub ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Fiorentina, waardoor de Nederlands getinte ploeg uit Bergamo nu de tiende plaats in de Serie A bezet. Bij Atalanta maakte miljoenenaankoop Teun Koopmeiners zijn debuut. De van AZ overgenomen middenvelder kwam zeven minuten voor tijd binnen de lijnen, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Het werd een penaltyfestijn in Bergamo. De bezoekers kwamen na een halfuur op voorsprong nadat Dusan Vlahovic mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet, net als vier minuten na rust. Met zijn tweede benutte strafschop bracht hij Fiorentina knap op 0-2. Duvan Zapata deed vanaf de penaltystip echter iets terug. De bonkige spits mocht aanleggen nadat Robin Gosens was neergehaald in de vijandelijke zestien.

Atalanta bezet nu de tiende plaats in de Italiaanse competitie. In de eerste drie speelronden werden vier punten gescoord. Tegen Torino werd nog een 1-2 zege genoteerd, afgelopen weekend bleef Atalanta steken op 0-0 tegen Bologna. Komende dinsdag opent Atalanta het nieuwe Champions League-seizoen met een bezoek aan Villarreal.

Gosens begon tegen Atalanta op de bank, maar kwam al snel in de ploeg. Marten de Roon kreeg rust na zijn trip met het Nederlands elftal. Ook Hans Hateboer ontbrak in de wedstrijdselectie. De rechtsback is op de weg terug van een blessure. Bij tegenstander Fiorentina stond voormalig FC Utrecht- en Feyenoord-middenvelder Sofyan Amrabat op het veld.