Cambuur-coach De Jong knipoogt: "Volgende week Ajax, makkie"

11 september 2021 – Henk de Jong is trots op zijn SC Cambuur na een klinkende 5-2 overwinning op mede-promovendus Go Ahead Eagles. De Leeuwarders begonnen nog matig aan de terugkeer in de Eredivisie, maar stegen dankzij de tweede overwinning op rij naar de vijfde plek in de Eredivisie. Het leidt tot veel optimisme bij Cambuur.

Cambuur-coach De Jong knipoogt: "Volgende week Ajax, makkie"

De Jong hoopt zijn ploeg in de Eredivisie te houden. "Voor handhaving mik ik op 34 punten, we lopen nu twee punten voor op schema, terwijl we geen makkelijke tegenstanders gehad hebben", vertelde de coach aan Voetbal International. Met een knipoog blikte hij vast vooruit op het treffen van volgend weekend. "Volgende week Ajax-uit, dat wordt natuurlijk wel een makkie."

De Jong was trots op het optreden van zijn elftal. "Dat het ons gelukt is om tegen hen zo'n uitslag neer te zetten, daar ben ik heel blij mee. Voor rust hadden we het lastig, we hadden moeite om door hun organisatie heen te spelen. Na de pauze zijn we iets directer naar voren gaan spelen en vielen de goals allemaal achter elkaar. Dat was geweldig."

Voor de tweede keer in de clubgeschiedenis kwam SC Cambuur vijf keer tot scoren in de Keuken Kampioen Divisie. De Leeuwarders wonnen in 1993 met 5-0 van FC Dordrecht.

Eredivisie

gerelateerd