RKC Waalwijk
0 – 0
Willem II

Ten Hag komt terug op Onana-situatie: "Zit ook zakelijke kant aan"

12 september 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag liet in het recente verleden doorschemeren dat hij Andre Onana (25) weer zou willen gebruiken, zodra dat weer mag. De oefenmeester van de Amsterdammers deed in het verleden hetzelfde met Brian Brobbey, maar lijkt ditmaal toch terughoudender geworden. Dat is vermoedelijk mede na de woorden van Marc Overmars.

Ten Hag komt terug op Onana-situatie: "Zit ook zakelijke kant aan"

De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers legde in een recent interview uit dat Ajax doorgeschakeld is op de transfermarkt wat keepers betreft en dat in zijn ogen de kans klein is dat Onana nog minuten gaat maken. Niet voor niets sloot hij bij Jong Ajax aan en ook Ten Hag komt tegenover Voetbal International enigszins op zijn eerdere uitspraken terug. "Ik ben hem zeer erkentelijk voor wat hij voor Ajax en mij heeft gedaan de afgelopen jaren. Maar er zit ook een zakelijke kant aan."

Met die laatste opmerking laat de oefenmeester indirect doorschemeren dat hij toch niet meer voor Onana gaat kiezen. En dat vindt de trainer van Ajax zeker jammer. "Ik heb een buitengewoon goede band met Andre", vertelt Ten Hag. "Ajax wilde heel graag zijn contract verlengen, dat heb ik hem ook geadviseerd, maar dat is niet gelukt."

Lees ookBlije Onana komt met statement na comeback bij Ajax

En dus is er minder perspectief in Amsterdam dan gedacht voor Onana, want bij Ajax ging men er vanuit dat hij een zomerse transfer zou maken. Remko Pasveer en Jay Gorter werden daardoor aangetrokken, terwijl ook Maarten Stekelenburg is gebleven in de zomer. Onana mag momenteel weer meetrainen met de Amsterdammers en over een kleine twee maanden zou hij ook voor het eerst weer het doel van Ajax mogen verdedigen. Zoals de verhoudingen momenteel zijn, lijkt de kans dat dat nog gebeurt, echter klein.

Ajax

gerelateerd