RKC Waalwijk
0 – 2
Willem II

Ajax moet Bob Marley-shirt aanpassen van de UEFA

12 september 2021 – Ajax speelde zaterdagavond tegen PEC Zwolle voor het eerst in het dit seizoen nieuwe Bob Marley-shirt. Maar anders dan in het verkochte tricot waren er in Overijssel geen drie vogeltjes te zien aan de achterkant van het shirt. De UEFA heeft daar een streep doorgezet.

Ajax moet Bob Marley-shirt aanpassen van de UEFA

Dat schrijft Ajax Life. De kleine vogeltjes op de achterkant zijn volgens de UEFA verboden, omdat het geen clublogo is en ook niets te maken heeft met sponsoring of een logo van de kledingsponsor. Andere uitingen zijn niet simpelweg toegestaan op de shirts en dus ging er een streep door de vogeltjes in het tenue dat Ajax zelf droeg.

In de Eredivisie zou Ajax overigens regulier wel met de vogeltjes mogen spelen, omdat de UEFA alleen gaat over de shirts in Europees verband. Waarom er ditmaal toch gekozen is voor een shirt zonder vogeltjes, is niet bekend gemaakt door Ajax. 

Lees ook: Bob Marley-shirt binnen 24 uur uitverkocht

Ajax droeg het tricot overigens omdat het reguliere uitshirt te veel leek op het thuisshirt van PEC Zwolle. Normaliter is het shirt alleen voor Europese wedstrijden van de Amsterdammers, daarop zullen de vogeltjes dus zéker niet te zien zijn. In het shirt heeft Ajax een eerbetoon verwerkt aan de legendarische reggae-zanger Marley, door rode, groene en gele details toe te voegen. Het tenue is ontwikkeld in samenspraak met de familie van Marley, wiens muziek nog wekelijks in de Johan Cruijff Arena klinkt. Het nummer Three Little Birds is vaste prik op wedstrijddagen.

Ajax

gerelateerd