La Liga-baas Tebas stellig: Barcelona had Messi kunnen houden

12 september 2021 – Lionel Messi trok deze zomer noodgedwongen de deur achter zich dicht bij FC Barcelona. De club had een akkoord met de kleine Argentijn over een nieuw contract, maar kon hem vanwege de strenge regels van La Liga niet behouden. Volgens de baas van de Spaanse competitie, Javier Tebas, klopt die claim echter niet en had Messi wel zeker kunnen blijven.

La Liga-baas Tebas stellig: Barcelona had Messi kunnen houden

Dat stelt hij in een interview met SPORT. "Het vertrek van Messi deed me pijn, omdat ik hem persoonlijk de beste speler aller tijden vind. Hij verdiende het niet om op deze manier afscheid te nemen van FC Barcelona en La Liga", stelt Tebas, die veelvuldig de zwartepiet kreeg toegespeeld. Hij zou voor een nieuw contract van Messi zijn gaan liggen vanwege de financiële regels, maar dat is onzin volgens hem.

"Er is heel veel over gesproken, ook met Laporta. Ik denk dat Messi's vertrek wel degelijk voorkomen had kunnen worden, maar dat zullen we volgend seizoen definitief weten als de cijfers van FC Barcelona naar buiten komen. Je moet de beslissing van de club respecteren, maar je moet wel eerlijk zijn in de communicatie", gaf Tebas aan. In het interview kwam de voorzitter ook nog met een opmerkelijke claim: FC Barcelona zou eerder al akkoord zijn gegaan met de CVC-deal.

Lees ook: Dit zijn de regels waarom FC Barcelona Messi niet mag inschrijven

Daarin verkocht La Liga een deel van zijn tv-rechten in de ruil voor meer dan twee miljard euro. FC Barcelona stemde uiteindelijk tegen, maar Laporta was heel lang voorstander van de deal. "Hij belde zelf om te vragen of ik kon opschieten om de deal rond te maken", beweert Tebas, die wist dat met het vrijgekomen geld Messi behouden moest worden. "Maar ik denk dat vanwege de Super League FC Barcelona uiteindelijk tegenstemde, samen met Real Madrid."

LaLiga

gerelateerd