Zirkzee helpt onder vuur liggende Kompany in monsterlijke helft

12 september 2021, 15:32   Bijgewerkt: 12 september 2021, 18:23

Vincent Kompany is zijn baan bij Anderlecht voorlopig weer even wat meer zeker. De jonge coach stond flink onder druk bij de Belgische topclub, maar na de 7-2 (!) zege in eigen huis op KV Mechelen zondagmiddag is er weer wat meer lucht. Joshua Zirkzee (20) noteerde als invaller in korte tijd een goal en assist.

Na onder andere de uitschakeling in de Conference League door Vitesse en voor het duel slechts de veertiende plaats in de Jupiler Pro League, stond er voor Kompany veel spanning op de wedstrijd. Bij een slecht resultaat leek hij echt te moeten vrezen voor zijn baan. Maar pas in de tweede helft speelde Anderlecht die druk na de ruststand van 1-1 écht van zich af.

Twee goals van Zirkzee's concurrent Christian Kouamé zorgde ervoor dat Anderlecht de zege binnen had na een klein uur en de spits kreeg bij de ploeg van Kompany een kleine tien minuten voor het einde een publiekswissel. Vanaf de bank zag hij hoe zijn Nederlandse concurrent met een fraaie assist op Yari Verschaeren en een eigen treffer ook nog een aardige duit in het zakje deed: 7-2. 

Lees ookZirkzee: "Het was schrikken dat Van Basten over mij sprak"

Zirkzee maakte tot dusver in zeven officiële optredens namens Anderlecht drie treffers en gaf één assist. De aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Bayern München, nadat hij afgelopen jaar werd uitgeleend aan Genoa. Bij de Serie A-club kwam hij in vier wedstrijden niet tot scoren. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen