Heerenveen mist Kaib door gebroken kaak bij eten van wortel

12 september 2021 – In de categorie 'opmerkelijke blessures' heeft Heerenveen-back Rami Kaib een flinke duit in het zakje gedaan. De Friese club moest hem in de Derby van het Noorden tegen FC Groningen namelijk missen wegens een kaakblessure, die hij opliep bij het eten van een wortel. Dat meldt verslaggever van Omrop Fryslân, Roelof de Vries.

Heerenveen mist Kaib door gebroken kaak bij eten van wortel

Deze week werd eerder al bekend dat de back wegens een kaakblessure niet bij de selectie van sc Heerenveen zat. De manier waarop die blessure tot stand is gekomen, werd niet naar buiten gebracht, maar is door De Vries inmiddels dus bekendgemaakt. Kaib was voor de interlandperiode ook al niet van de partij in de wedstrijd tegen AZ, gezien hij de blessure eind augustus al opliep.

Net als in de wedstrijd tegen AZ werd Kaib vervangen door Lucas Woudenberg als linksback. Tegen FC Groningen werd met 1-1 gelijkgespeeld. Nadat Tibor Halilovic de uitploeg voor rust op voorsprong had gezet, gaf Heerenveen het na rust uit handen door Cyril Ngonge vanuit een corner vrij in te laten koppen. Heerenveen staat daardoor op de vierde plek in de Eredivisie.

Lees ook: Heerenveen en Groningen in evenwicht na vechtderby

Kaib speelt sinds de winter van 2021 in Heerenveen. Destijds werd hij overgenomen van Elfsborg, waar hij op dat moment al vijf seizoenen onder contract stond. De back kostte Heerenveen een half miljoen euro en heeft inmiddels al twintig wedstrijden achter zijn naam staan. Naar verluidt zal hij ook de komende wedstrijden nog aan zich voorbij moeten laten gaan.

Eredivisie

gerelateerd