Bellamy stopt als assistent bij Anderlecht: "Het monster is terug"

12 september 2021, 18:00

Craig Bellamy maakt niet langer deel uit van de technische staf van RSC Anderlecht. De 42-jarige Welshman legt zijn taken als assistent-trainer neer omdat hij kampt met mentale problemen. Na de 7-2 overwinning op KV Mechelen heeft Bellamy zondagmiddag afscheid genomen van de spelersgroep.

Bellamy worstelde al langere tijd met mentale problemen. Die hebben de voorbije tijd weer de overhand gekregen, zo maakt Anderlecht via de officiële kanalen bekend. Sportief directeur Peter Verbeke toont begrip voor de beslissing van Bellamy om te stoppen als assistent. "De enorme energie die Craig ons allen heeft gegeven is onbetaalbaar. Het is dan ook logisch dat we hem alle tijd en rust moeten geven om zichzelf ten volle terug te vinden. De hele club staat keihard achter hem in deze moeilijke periode", zegt hij.

Vincent Kompany, trainer van Anderlecht, leeft mee met Bellamy. "Het monster is terug", zegt hij tegen Sporza. "We moeten hem de kans geven om weer gezond te worden. Hij kampt al langer met deze problemen en moet zich nu laten verzorgen. Craig was voor ons een unieke persoon en coach. Hij is heel belangrijk geweest in de ontwikkeling van jongeren zoals Jeremy Doku, Yari Verschaeren en Albert Sambi Lokonga. Maar gezondheid gaat voor op het voetbal en onze deur staat altijd open voor Craig."

Bellamy streek in de zomer van 2019 neer bij Anderlecht. Eerst stond hij op de loonlijst als trainer van de beloften, begin dit jaar werd de voormalig spits van onder meer Liverpool en Manchester City doorgeschoven naar de A-selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen