'Nieuw' Vitesse heeft sterren niet nodig tegen RKC

12 september 2021, 18:45   Bijgewerkt: 12 september 2021, 20:46

Vitesse heeft zondag met Oussama Tannane en Riechedly Bazoer op de bank een zwaarbevochten overwinning geboekt op een stug RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion had Vitesse het vooral in het eerste bedrijf heel moeilijk met de ploeg van Joseph Oosting, maar de Arnhemmers herstelden zich in het tweede bedrijf door een vroege goal van Yann Gboho: 1-2.

Door de overwinning tankt de ploeg van Thomas Letsch zelfvertrouwen richting de Europese ontmoeting met NS Mura. Vorig seizoen waren Bazoer en Tannane de dragende krachten achter het succes van Vitesse, maar Letsch kiest er nu voor om te bouwen aan een nieuwe ploeg. Tannane kwam nog wel als invaller binnen de lijnen, maar Vitesse had hem niet nodig om van RKC te winnen.

Vitesse kende met drie punten uit drie wedstrijden een lastige seizoenstart. Een meevaller was zondagmiddag dat aanvoerder Danilho Doekhi na een blessure weer in de basis kon starten. Diezelfde Doekhi liet in de openingsfase van het duel gelijk zijn waarde zien voor de Arnhemmers. Na een uitstekend aangesneden vrije trap van Maximillian Wittek kopte de centrumverdediger raak. Na de goal lukte het de bezoekers echter niet om door te drukken. De grootste mogelijkheden waren voor RKC, maar in de eindfase ontbrak het nog aan scherpte.

Deze tussenstand, maar ook het veldspel van Vitesse, zorgde voor onvrede bij Letsch. Na rust greep de Duitse oefenmeester in. Oussama Tannane kwam het veld in voor Tomas Hajek, wat zorgde voor een andere spelopvatting bij de Arnhemmers. Dat zorgde er nog niet direct voor dat Vitesse het initiatief van de thuisploeg overnam, want het was de ploeg uit Waalwijk dat de goede lijn in het begin van de tweede helft doortrok. Tien minuten na rust kwam Vitesse voor het eerst weer dicht bij de goal van Vaessen, waarna het direct raakt was. Een schot van Gboho werd door Vurnon Anita ongelukkig van richting veranderd, waarna Vaessen kansloos was: 1-2. Een enorme meevaller voor Vitesse, dat RKC namelijk beter uit de kleedkamer zag komen.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Vaessen 6,5; Gaari 6,5, Meulensteen 6, Touba 6, Büttner 5,5; Azhil 5,5 (71. Daneels -), Van der Venne 6.5 (71. Bel Hassani -), Anita 5; Odgaard 6, Kramer 5, Bakari 7.

Vitesse: Schubert 6,5, Hajek 6 (45. Tannane 6), Doekhi 7, Cornelisse 6; Wittek 6,5, Gboho 6,5 (59. Huisman 6) Domgjoni 6 (59. Vroegh 6), Tronstad 6,5, Dasa 7; Openda 6,5 (73. Baden -), Darfalou 5 (90. Rasmussen -)

Man of the match: Danilho Doekhi

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen