Wisselbeleid Schmidt blijft onpeilbaar: "Is toch bloedirritant?"

12 september 2021, 20:17

PSV is nog altijd de enige Eredivisie-ploeg die de volle buit heeft uit vier competitiewedstrijden. Na een knappe 0-3 zege op AZ, lijkt er weinig aan te merken te zijn op de formatie van Roger Schmidt. Niets is echter minder waar, want na afloop ging het wederom veelvuldig over het wisselbeleid van de Duitse oefenmeester, die wederom al zijn sterren van het veld haalde.

De Eindhovenaren begonnen in een sterke opstelling aan de wedstrijd. Na een klein uur spelen stonden zij slechts met 1-0 voor, maar toch besloot Schmidt Eran Zahavi en Noni Madueke te wisselen en enkele minuten later moesten ook Cody Gakpo en Marco van Ginkel het veld verlaten. De wissels pakten goed uit, want Yorbe Vertessen en Ritsu Doan maakten allebei een treffer.

Bij ESPN laat analist Kenneth Perez echter weten zich totaal niet te kunnen vinden in het wisselgedrag van Schmidt. "Het is toch bloedirritant als je elke keer rond de zestigste minuut wordt gewisseld?" Daarbij gaat de Deen specifiek in op de situatie van Noni Madueke, die een ongelukkige wedstrijd speelde. "Voor een aanvaller is dit echt wel funest."

Lees ook: Schitterende goals bezorgen PSV ruime zege op tandeloos AZ

"Geef zo'n jongen 75 tot 80 minuten om het verschil te maken, anders gaat hij de volgende keer het veld op met de drang dat hij per se in de eerste helft al iets moet bewerkstelligen. Het is een jonge gast, hij is in bloedvorm geweest een week of drie geleden, dus geef hem iets meer tijd." PSV heeft overigens wel te maken met een druk schema. Na de wedstrijd tegen AZ staat eerst doordeweeks Real Sociedad op het programma en zondag speelt het thuis tegen Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen