RKC Waalwijk
0 – 2
Willem II

Serieuze hoop op Onana: "Niet voor niets ingeschreven voor CL"

12 september 2021 – Ajax en André Onana zitten in een lastige situatie. De doelman is bijna terug van zijn dopingschorsing, maar doordat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen, lijkt Ajax hem niet te willen gebruiken. De doelman traint vooralsnog mee met Jong Ajax, maar binnen de club is nog serieuze hoop dat hij zijn contract nog gaat verlengen, zo blijkt ook uit de reactie van Erik ten Hag.

Serieuze hoop op Onana: "Niet voor niets ingeschreven voor CL"

Marc Overmars anticipeerde deze transferzomer al op het feit dat Onana wellicht zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Terwijl Maarten Stekelenburg hem verving, haalde hij ook nog Remko Pasveer en Jay Gorter op. De technisch directeur van Ajax had onlangs bij Voetbal International weinig goede woorden voor hem over. "In de winter een transfer? Het moet nog wel een fatsoenlijk bedrag opleveren. Als het bedrag niet voldoende is, dan maar in juli voor niets."

Erik ten Hag heeft bij De Telegraaf echter laten weten dat er nog altijd gezonde hoop is dat Onana toch nog bijdraait. "Ik denk dat het voor alle partijen het beste is om zijn contract te verlengen en dat heb ik Onana ook geadviseerd. Contractverlenging is voor mij zeker een optie, maar uiteindelijk gaan Marc en André daarover. Mijn advies zal Onana zeker meenemen."

Lees ook: Overmars over Onana: "Dan maar voor niets weg"

"We hebben hem ingeschreven voor de Champions League en dat is niet zonder reden." Zo laat de oefenmeester de deur nog altijd op een kier staan. Voorlopig lijkt Stekelenburg de concurrentiestrijd onder de lat te hebben gewonnen. De doelman is momenteel echter geblesseerd, waardoor Pasveer tegen PEC Zwolle onder de lat stond, hetgeen hij niet onverdienstelijk deed.

Ajax

gerelateerd