RKC Waalwijk
0 – 2
Willem II

Het moment is daar: Eredivisie-stadions weer volledig gevuld

12 september 2021 – Het moment waar heel voetbalminnend Nederland maandenlang op zat te wachten is aangebroken. De Eredivisie-stadions mogen weer helemaal vol. Door de nieuwste versoepelingen in het coronabeleid, die komende dinsdag tijdens de persconferentie aangekondigd zullen worden, is het weer mogelijk om de volle capaciteit te benutten. De maatregelen zullen op zaterdag 25 september ingaan.

Het moment is daar: Eredivisie-stadions weer volledig gevuld

Zoals wel vaker deze coronaperiode zijn de maatregelen en versoepelingen van komende persconferentie weer gelekt. De NOS heeft inmiddels de bevestiging gekregen dat de informatie klopt. Dinsdag staat de persconferentie op het programma en dus zullen demissionair permier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge het positieve nieuws bekendmaken. De eerste wedstrijd die weer met een volledig gevuld stadion gespeeld zal worden, is Willem II-PSV, de eerste wedstrijd van die speelronde.

De toeschouwers moeten nog altijd in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest. Momenteel zaten de stadions al voor twee derde vol, maar de anderhalve meter was dus al losgelaten. Eerder had Hugo de Jonge nog stevige kritiek op het samenklitten van supporters, maar dat ging de afgelopen weken steeds beter. Daardoor is dus nu besloten om flink te versoepelen.


Eredivisie

gerelateerd