Zorgen om vorm Daley Blind: "Het was bijna clownesk"

12 september 2021 – Daley Blind is niet bezig aan zijn sterkste weken in het Ajax-shirt. Eind augustus grossierde hij tegen FC Twente in slordig balverlies, terwijl hij daar juist zo vaak om geroemd wordt, bij het Nederlands elftal viel hij uit de toon en zaterdag tegen PEC Zwolle was het wederom niet goed van zijn kant. Kenneth Perez vraagt zich hardop af wat er met hem aan de hand is.

Zorgen om vorm Daley Blind: "Het was bijna clownesk"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In het programma Dit was het Weekend van ESPN doet de Deen zijn beklag over de verdediger. "De overwinning van Ajax was over het algemeen abominabel slecht, maar hij spande de kroon. Het was bijna clownesk. Het is alsof hij dacht: ik ga vandaag op dertig procent spelen, kijken of dat lukt. Ik ga iedere keer kijken hoe weinig inzet ik kan tonen."

De analist vond hem dan ook erg gemakzuchtig aan de bal. "Vooral in zijn passing, waar hij altijd om geroemd wordt, was hij zó matig en zó gemakzuchtig. Hij probeert de hele wedstrijd dingen met de insteek om te kijken over het lukt. Hij is uit vorm en dat kan gebeuren, daar is helemaal niets mis mee. Maar al drie, vier, vijf wedstrijden achter elkaar zie je niet meer de Blind die goede passes tussen de linies speelt."

Lees ook: Van Gaal legt opstelling uit: "Een van de beste spelers"

Blind kreeg onder Louis van Gaal een basisplek bij Oranje. Tegen Noorwegen maakte hij de negentig minuten vol, maar pakte wel een gele kaart. In het duel met Montenegro stond hij dus langs de kant met een schorsing, waardoor Tyrell Malacia op linksback stond. Tegen Turkije had hij zijn plek echter weer terug. Woensdag speelt hij met Ajax in de Champions League tegen Sporting Portugal.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd