Van Bommel aasde op Ihattaren: "Helaas niet doorgegaan"

13 september 2021, 09:30

Mark van Bommel hoopte zich deze zomer te versterken met Mohamed Ihattaren. Het negentienjarige talent van PSV mocht na een conflict met de leiding vertrekken, maar koos er uiteindelijk niet voor om naar het Duitse VfL Wolfsburg te verkassen. Dat stelde Van Bommel teleur.

Dat bevestigt de coach in gesprek met Ziggo Sport-programma Rondo. "Dat is helaas niet doorgegaan. Ik ken Ihattaren goed en ik vind hem een goede speler. Ik denk bovendien dat hij goed in ons spelsysteem past. Hij heeft alleen een keuze gemaakt voor Italië." De jonge middenvelder werd verkocht aan Juventus, dat hem direct verhuurde aan Sampdoria.

Daar bleef de middenvelder dit weekend negentig minuten op de bank. Zijn ploeg speelde met 2-2 gelijk tegen landskampioen Inter, maar Ihattaren mocht zijn debuut nog niet maken. De middenvelder vertrok deze zomer door de achterdeur bij PSV, nadat hij uit de selectie was gezet wegens een verkeerde houding. Met coach Roger Schmidt lag hij de laatste maanden geregeld in de clinch.

Onder Van Bommel beleefde Ihattaren juist de meest succesvolle periode in zijn nog prille loopbaan. Als zeventienjarige veroverde hij een basisplaats bij de Eindhovenaren. Na het vertrek van Van Bommel en vooral de komst van Schmidt belandde Ihattaren langzaam op het tweede plan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen