RKC Waalwijk
0 – 2
Willem II

KNVB tempert euforie na nieuws over volle stadions

13 september 2021 – De KNVB wil nog niet te vroeg juichen na het uitgelekte nieuws over het verdwijnen van de anderhalvemetermaatregel. Zondag werd bekend dat het kabinet van plan is om die maatregel te schrappen, waardoor stadions weer volledig gevuld mogen worden. De KNVB wacht voordat het reageert op een officiële bevestiging.

KNVB tempert euforie na nieuws over volle stadions

Het kabinet maakt de beslissing naar verluidt komende dinsdag tijdens een persconferentie bekend. Vanaf 25 september mogen voetbalstadions dan weer volledig gevuld worden. Op dit moment mag slechts twee derde van de capaciteit bezet zijn. Daarvoor dienen bezoekende supporters wel een negatief testbewijs, een herstelbewijs of een vaccinatie kunnen laten zien.

"Voor elke persconferentie zijn er geruchten en zaken die uitlekken. Wij wachten even af wat er dinsdagavond officieel bekend wordt gemaakt", trapt een woordvoerder van de KNVB in gesprek met De Telegraaf op de rem. De test- of vaccinatieplicht voor het betreden van een stadion blijft overeind.

Het grootste stadion van Nederland, de Johan Cruijff Arena, biedt plaats aan 55.500 supporters. Vanwege de huidige maatregelen mochten er de laatste weken slechts 34.000 fans aanwezig zijn op de tribunes. Eerder riep het kabinet de voetbalclubs nog tot de orde omdat de maatregelen in de stadions niet goed genoeg werden opgevolgd. Het kwam zorgminister Hugo de Jonge op veel kritiek te staan uit de voetballerij.

Eredivisie

gerelateerd