'Bizarre blunder: medische staf verergert blessure Braithwaite'

13 september 2021 – Bizarre berichten uit Spanje: de blessure van Martin Braithwaite leek aanvankelijk mee te vallen, maar ingrijpen door de medische staf heeft zijn kwetsuur onbewust verergerd. Kort nadat de Deen terugkeerde op het trainingsveld, kreeg hij te maken met hevige pijn. Volgens Spaanse media staat de spits nu vier tot zes maanden langs de zijlijn.

'Bizarre blunder: medische staf verergert blessure Braithwaite'

Volgens de Spaanse krant AS is het de fout van de medische staf. Zij zouden de blessure van Braithwaite met te weinig zorgvuldigheid hebben behandeld. De fysiektrainers lieten hem al snel weer terugkeren op het veld, terwijl de speler zelf ook geen problemen aangaf. Volgens AS is Braithwaite al de zesde speler bij Barça die de verkeerde diagnose krijgt. Afgelopen seizoen gebeurde dat bij onder meer Ansu Fati en Philippe Coutinho.

Vanwege het ontbreken van Martin Braithwaite gloort een basisplaats voor aanwinst Luuk de Jong. De Nederlander, die wordt gehuurd van Sevilla, is de enige fitte nummer negen in de wedstrijdselectie. FC Barcelona ging op Deadline Day akkoord met een vertrek van Antoine Griezmann, die tot het einde van het seizoen wordt verhuurd aan Atlético Madrid. Ook Sergiño Dest, Ousmane Dembélé, Sergio Agüero en Ansu Fati zijn uit de roulatie.

FC Barcelona was afgelopen weekend vrij en kon zich optimaal voorbereiden op het Champions League-affiche tegen Bayern München van dinsdagavond. De Catalanen zinnen op revanche na de beschamende 8-2 nederlaag in augustus 2020.

Eredivisie

gerelateerd