Coach De Boer wil stoppen: zaakwaarnemer solliciteert bij Ajax

13 september 2021 – Frank de Boer ziet voor zichzelf geen toekomst meer als hoofdcoach. De voormalig succestrainer van Ajax werd de laatste jaren ontslagen bij Inter, Crystal Palace, Atlanta én het Nederlands elftal. Bij Oranje moest hij afgelopen zomer zijn spullen pakken nadat de achtste finale van het Europees kampioenschap het eindstation was.

Coach De Boer wil stoppen: zaakwaarnemer solliciteert bij Ajax

Volgens zaakwaarnemer Guido Albers moet De Boer een carrièreswitch maken. "Ik heb veel mensen van het Nederlands elftal gesproken, zij hadden geen klachten over zijn trainingen. Frank is erg sterk op het trainingsveld. Maar hij komt tekort in het managen van een groep", klinkt het keihard in de podcast van Het Parool. "Dat komt steeds vaker naar boven."

Volgens Albers heeft De Boer niet meer de ambitie om manager te zijn bij een club of land. "De sfeer rond hem was gewoon slecht", erkent de zaakwaarnemer, verwijzend naar het EK. Naar De Boer wordt nog regelmatig geïnformeerd. "Zijn naam is groot genoeg om binnenkort weer aan de slag te gaan. Het is alleen de vraag in welke rol hij dat wil doen."

Volgens Albers zou een terugkeer bij Ajax perfect zijn. "Hij zou heel goed zijn in een rol bij de doorstroom van talenten naar het eerste elftal van Ajax. Hij weet precies wat er wordt gevraagd in de top en kan dat duidelijk maken." De 51-jarige coach beleefde zijn meest succesvolle periode in Amsterdam. Hij won in totaal vier landstitels met de topclub.

Ajax

gerelateerd