Vrijgesproken Pinto moet toch vrezen voor schorsing

13 september 2021 – De aanklager betaald voetbal heeft beroep aangetekend tegen de vrijspraak van Mica Pinto. De tuchtcommissie van de KNVB seponeerde vrijdag de rode kaart die de vleugelverdediger van Sparta Rotterdam een kleine week eerder kreeg.

Vrijgesproken Pinto moet toch vrezen voor schorsing

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Pinto kreeg in de derde speelronde tegen Go Ahead Eagles (2-0 verlies) een directe rode kaart na een overtreding op Luuk Brouwers. Op advies van de VAR werd de linksback na 53 minuten van het veld gestuurd. Volgens de tuchtcommissie is 'het ten laste gelegde, ernstig gemeen spel, gebaseerd op VAR-beelden die niet of niet voldoende door andere bewijsmiddelen worden ondersteund'.

De aanklager ziet in tegenstelling tot de tuchtcommissie voldoende bewijs om aan de hand van de televisiebeelden en afgelegde verklaringen tot een veroordeling te komen. Een datum voor het beroep is nog niet geprikt. Tot die tijd is Pinto, die zondag tegen Fortuna Sittard (3-1 winst), gewoon inzetbaar.

Sparta boekte tegen Fortuna zijn eerste zege van het seizoen. De formatie van Henk Fraser bezet nu de veertiende plaats in de Eredivisie. Komende vrijdag staat een ontmoeting met NEC op het programma.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd