Het Ronaldo-effect: United-spelers vermijden desserts

13 september 2021, 16:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De invloed van de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo is duidelijk merkbaar bij Manchester United. Het strikte dieet van de Portugese ster heeft zijn medespelers geïnspireerd om niet langer junkfood te nuttigen, zo onthult reserve-doelman Lee Grant in gesprek met talkSPORT. Afgelopen vrijdag, in aanloop naar de wedstrijd tegen Newcastle United (4-1), durfde zelfs geen enkele speler het aan om een dessert te nemen.

Ronaldo heeft met zijn strikte dieet een impact gemaakt op het eetgedrag van de spelers van Manchester United. "Om daar een voorbeeld van te geven…", begint Grant. "Afgelopen vrijdag zaten we in het spelershotel. Zoals jullie zullen weten, liggen er op de vrijdagavond na het diner een aantal dingen klaar die we normaal niet krijgen. Zo kun je appelkruimeltaart, vla, een brownie met room en wat andere dingen nemen. Maar vrijdag raakte geen enkele speler appelkruimeltaart en vla aan, niemand ging voor de brownie."

"Eén van de jongens vroeg mij: wat heeft Cristiano op zijn bord? Hij had het schoonste, meest gezonde bord dat je je maar kunt voorstellen. Toen realiseerde ik met dat geen enkele speler het aandurfde om op te staan en het junkfood te pakken dat voor ons was klaargelegd. Wat Ronaldo at? Hij had meerdere borden voor zich staan. Op één lag quinoa, avocado en een paar gekookte eieren. Hij is echt in ongelooflijke vorm", aldus Grant.

Ronaldo maakte afgelopen zaterdag zijn rentree voor Manchester United. De van Juventus overgekomen aanvaller verscheen tegen Newcastle United aan de aftrap en was direct goud waard voor zijn ploeg. Met twee doelpunten leidde hij de thuiszege in. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer won het duel met 4-1. Donny van de Beek kreeg als invaller een paar minuten speeltijd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen