UEFA beslist volgende week over AC Milan

Ger
27 juli 2006, 15:24

AC Milan weet pas volgende week of het mag uitkomen in de voorronde van de Champions League. De UEFA heeft laten weten meer tijd nodig te hebben om een beslissing te kunnen nemen. De Italiaanse club loot vrijdag gewoon mee voor de derde kwalificatieronde van het toernooi, maar de loting van Milan is voorwaardelijk en kan later eventueel worden teruggedraaid.

Milan werd dinsdag veroordeeld in het omvangrijke voetbalschandaal in Italië. De club kreeg 15 punten in mindering, waardoor de Rossoneri niet rechtstreeks geplaatst waren voor de Champions League. In eerste instantie kreeg Milan een zwaardere straf, waardoor deelname aan een Europees toernooi helemaal niet mogelijk was.

De UEFA wil eerst onderzoeken hoe groot de rol van de club van trainer Carlo Ancelotti (foto) is geweest in het schandaal. De Europese voetbalbond behoudt zich het recht voor om clubs te weigeren. De speciale commissie van de UEFA, die het al dan niet meedoen van AC Milan nader wil bespreken, doet uitspraak op 2 augustus.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen