RKC Waalwijk
0 – 2
Willem II

FC Twente neemt 'passende maatregelen' tegen FC Utrecht

13 september 2021 – FC Twente heeft maandag in een statement aangekondigd maatregelen te zullen nemen tegen FC Utrecht. De club uit Enschede is verbolgen over het gedrag van de supporters in het uitvak afgelopen zaterdagavond. Meegereisde supporters uit Utrecht misdroegen zich door 'bier en andere rotzooi' naar het thuispubliek te gooien.

FC Twente neemt 'passende maatregelen' tegen FC Utrecht

Tubantia schreef eerder op de dag al dat de aanhang van Twente onder meer werd bekogeld met bekers vol met urine. De club schrijft via de officiële kanalen dat na de rust de eerste melding binnenkwam dat vanuit het bezoekersvak spullen naar beneden werden gegooid. Het bleef niet bij die ene melding, waardoor toen de wedstrijd een uur oud was werd besloten om de kiosk vroegtijdig te sluiten.

'Dit kon echter niet voorkomen dat er alsnog spullen naar beneden werden gegooid. Onacceptabel en verschrikkelijk vervelend voor de supporters van de betreffende vakken', schrijft Twente. 'Het moge duidelijk zijn dat FC Twente passende maatregelen gaat nemen tegen FC Utrecht. Ook worden de camerabeelden zo snel mogelijk met FC Utrecht gedeeld, zodat zij achteraf de daders kunnen identificeren en straffen.'

Twente maakt verder bekend dat een projectgroep op korte termijn samenkomt om te kijken hoe zulke incidenten in de toekomst kunnen worden voorkomen. Zo bestaat er de mogelijkheid dat een net voor het bezoekersvak wordt geplaatst. 'Het lastige aan deze vervelende situatie is dat FC Twente aan de ene kant de supporters van bezoekende clubs graag gastvrij wil ontvangen, maar dat dit natuurlijk absoluut niet ten koste mag gaan van haar eigen supporters. Het is daarom belangrijk passende maatregelen te nemen tegen de veroorzakers van dit incident.'

'In de ogen van FC Twente is het namelijk ook niet helemaal terecht wanneer een andere, goedwillende club, de dupe wordt van enkele raddraaiers van een andere club. Dit zouden wij bij onze uitwedstrijden ook niet willen. Wel is het duidelijk dat FC Twente hard op gaat treden tegen de veroorzakers en er alles aan gaat doen om dit in de toekomst te voorkomen', besluit de club.

Eredivisie

gerelateerd