"Real heeft het geld om Mbappé én Haaland te kopen"

13 september 2021 – Real Madrid is volgens Javier Tebas vermogend genoeg om topaankopen te doen. De baas van La Liga claimt dat de club uit de Spaanse hoofdstad zelfs voldoende geld in kas heeft om zowel Kylian Mbappé als Erling Haaland naar Estadio Santiago Bernabéu te halen. Tegelijkertijd haalt Tebas weer uit naar Paris Saint-Germain.

"Real heeft het geld om Mbappé én Haaland te kopen"

Waar FC Barcelona nauwelijks een cent te makken heeft, kan Real Madrid volgens Tebas gewoon nog grote uitgaven doen. "Real Madrid heeft voor 200 miljoen euro spelers verkocht en geen verlies geleden", aldus Tebas, die het niet kan laten om weer een sneer uit te delen aan Paris Saint-Germain. "Het is niet te begrijpen dat een club die 400 miljoen euro verlies heeft geleden en een loonsom van 500 miljoen euro heeft, aanbiedingen op Mbappé kan weigeren."

Volgens Tebas brengt de werkwijze van Paris Saint-Germain de Europese markt schade toe. "Het systeem van de UEFA is verkeerd. We moeten investeringen binnenhalen, maar geen onbeperkte bijdragen met constante verliezen. In andere sectoren wordt dit niet toegestaan", aldus de voorman van La Liga. "PSG wil het liefst de Champions League winnen, terwijl ze miljoenen schulden hebben. Zo maken ze hun supporters blij, maar daarmee wordt het voetbal wel verpest. Het is heel gevaarlijk."

Tebas vertelde afgelopen weekend dat FC Barcelona het vertrek van Lionel Messi had kunnen voorkomen. "Maar dat zullen we volgend seizoen definitief weten als de cijfers van FC Barcelona naar buiten komen. Je moet de beslissing van de club respecteren, maar je moet wel eerlijk zijn in de communicatie", zei hij onder meer.

Lees ookFransen woest na 'schandalige uitspraken' La Liga-baas

LaLiga

gerelateerd