Chery: "We krijgen het zwaar, maar geloof me, Feyenoord ook"

13 september 2021 – Voor Tjaronn Chery pakte de loting voor de groepsfase van de Conference League gunstig uit. Hij hoopte met Maccabi Haifa te worden gekoppeld aan Feyenoord en zo geschiedde. De 33-jarige spelmaker was in het verleden tot twee keer toe dicht bij een overgang naar de Rotterdamse club.

Chery: "We krijgen het zwaar, maar geloof me, Feyenoord ook"

"In 2015 wilde trainer Fred Rutten mij van FC Groningen naar Rotterdam halen. Dat ging niet door en vervolgens kocht QPR mij. Later, toen ik in China speelde, belde Feyenoord nog een keer met de vraag of ze mij konden huren. Het is er nooit van gekomen. Natuurlijk is dat jammer. Ik had wel in de volle Kuip met al die fanatieke mensen willen spelen", zegt Chery, sinds twee jaar speler van Maccabi Haifa, in een interview in het Algemeen Dagblad. "Aan de andere kant heb ik nu ook een mooie loopbaan. In veel landen gespeeld, mooie dingen meegemaakt. Haifa is prachtig en Maccabi is een grote club."

Dinsdagmiddag neemt Chery het met zijn Israëlische club op tegen Feyenoord. "Tegen Feyenoord spelen is gewoon mooi. In december komen we naar de Kuip, dan zal het stadion vol zitten. Met die lampen aan, dat heeft iets maar dat zal iedere voetballer je vertellen. Ik heb Feyenoord veel zien spelen, ze hebben een sterke ploeg met een slimme trainer. De aankopen hebben het elftal sterker gemaakt. We krijgen het zwaar, maar geloof me, Feyenoord ook. En dat Alireza Jahanbakhsh uit en thuis niet zal meedoen, is geen nadeel voor ons. Een goede speler. Maar ja, Israël en Iran, dat loopt niet zo soepel hè. Het is vooral zonde voor die jongen zelf."

Chery is het in Israël gewend om te spelen tegen ploegen die zich ingraven. "Feyenoord doet dat niet, die ploeg speelt lekker open. Dat kan gevaarlijk zijn, maar ook ruimtes opleveren voor ons", blikt de middenvelder vooruit. Chery komt dinsdag met Jens Toornstra en Bryan Linssen twee voormalig ploeggenoten tegen. "Of ik ze welkom zal heten in Haifa? Haha. Ze zullen snel zien dat Maccabi Haifa een soort Feyenoord in het klein is. Het publiek is bloedfanatiek. In het Sammy Ofer Stadion kunnen dertigduizend mensen. Het gaat echt een wedstrijd worden hoor."

Feyenoord

gerelateerd