Nagelsmann geeft hoog op van De Jong en Memphis

13 september 2021 – FC Barcelona en Bayern München staan dinsdagavond voor het eerst sinds de 2-8 van augustus vorig jaar tegenover elkaar. Sindsdien is er vooral bij de Catalanen een hoop veranderd. Maar is Barça er nou sterker of zwakker op geworden? Julian Nagelsmann weet het niet zo goed.

Nagelsmann geeft hoog op van De Jong en Memphis

"Ik zou zeggen dat het team anders is", aldus de trainer van Bayern München tijdens de persbijeenkomst richting de wedstrijd in Camp Nou. Ongetwijfeld de grootste verandering ten opzichte van een jaar geleden is het vertrek van Lionel Messi. "Zijn kwaliteiten om uit het niets iets uit de hoge hoed te toveren zijn er niet meer, maar Barça heeft spelers die tot op zeker hoogte in zijn schaduw staan. Daarmee doel ik op spelers als Frenkie de Jong en Pedri, die beiden jong en zeer getalenteerd zijn."

Nagelsmann belicht ook Memphis Depay, die hij een 'opwindende aanvaller' noemt, en Luuk de Jong, die 'iets nieuws' toevoegt bij Barcelona. Volgens de Duitser speelt het Barcelona van trainer Ronald Koeman heel anders nu Messi er niet meer is. "Messi had altijd de bal, het spel verliep via hem. Nu moeten andere spelers de verantwoordelijkheid op zich nemen. Ik denk niet dat ze zwakker zijn geworden, het is een heel ander Barcelona."

Voor Manuel Neuer wordt het ook even wennen: een Barcelona zonder Messi. De doelman van Bayern weet dat de selectie van de komende tegenstander is gerenoveerd. "Barcelona heeft een nieuw team, net zoals wij. We kunnen de wedstrijd niet ingaan met het idee dat alles goedkomt omdat we de vorige keer 2-8 hebben gewonnen. Die wedstrijd was als een finale, nu spelen we twee wedstrijden in de groepsfase."

UEFA Champions League

gerelateerd