Allegri heeft goed nieuws voor twee keer gepasseerde De Ligt

13 september 2021 – Matthijs de Ligt keert dinsdagavond terug in de basis bij Juventus, zo heeft trainer Massimiliano Allegri in aanloop naar de wedstrijd tegen Malmö FF aangekondigd. De Nederlandse centrumverdediger was afgelopen weekend tegen Napoli (2-1 verlies) nog bankzitter.

Allegri heeft goed nieuws voor twee keer gepasseerde De Ligt

Allegri koos er afgelopen zaterdag voor om met Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci te starten. Als invaller kwam De Ligt nog wel een halfuur aan de bak. In de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen, tegen Udinese (2-2) en Empoli (0-1 verlies), had de voormalig aanvoerder van Ajax wel gewoon een basisplaats.

Dat De Ligt afgelopen weekend niet startte, was voor hem de tweede domper in korte tijd. De 22-jarige verdediger werd in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (6-1) immers gepasseerd door bondscoach Louis van Gaal. Virgil van Dijk en Stefan de Vrij vormden tegen de Turken het centrale duo.

Juventus hoopt in de openingswedstrijd van de Champions League de kater van de teleurstellende competitiestart weg te spoelen. "We dragen allemaal verantwoordelijkheid en op dit soort momenten moeten we een nog groter verantwoordelijkheidsgevoel hebben. We moeten in veel dingen verbeteren en aandacht besteden aan de kleine details die het verschil kunnen maken", aldus Allegri.

UEFA Champions League

gerelateerd