Jong Ajax scoort zes keer tegen NAC, De Graafschap stelt teleur

13 september 2021, 21:58

NAC Breda heeft maandag een uiterst pijnlijke avond beleefd in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Jong Ajax ging de ploeg van trainer Edwin de Graaf met 6-3 onderuit. Ook voor De Graafschap werd het een avond om snel te vergeten. De club die vorig seizoen op een haar na promotie naar de Eredivisie misliep, verloor met 2-1 van Jong AZ.

Jong Ajax - NAC Breda 6-3

Een wanvertoning, zo zal het gros van de NAC-supporters het optreden van hun ploeg op De Toekomst noemen. De Bredanaars werden vooral in de eerste helft van het kastje naar de muur getikt. De wedstrijd begon nog zo goed voor de bezoekers, die na twee minuten de leiding namen via Ralf Seuntjens. Ruim twintig minuten later stond een 4-1 stand op het scorebord.

Danilo, Kenneth Taylor, Victor Jensen en Youri Baas zorgden er met hun doelpunten voor dat NAC met het schaamrood op de kaken halverwege de kleedkamers opzocht. Na rust sloegen beide teams nog twee keer toe. Youri Regeer en Max de Waal waren trefzeker namens Jong Ajax, Thom Haye en Seuntjens namen de doelpunten van NAC voor hun rekening. De doelpuntrijke nederlaag in Amsterdam betekent voor de Bredanaars alweer het vijfde puntenverlies van het seizoen. De Parel van het Zuiden vindt zich na zes speelrondes terug op de zestiende plaats.

Jong AZ - De Graafschap 2-1

Ook voor De Graafschap verloopt het seizoen nog niet zoals gehoopt. Na de 0-3 nederlaag van afgelopen vrijdag tegen FC Volendam werd er maandag weer verloren. Ditmaal moest de club in Doetinchem zijn meerdere erkennen in Jong AZ, dat in de eerste speelrondes ook al Almere City FC (2-1) en VVV-Venlo (0-1) wist te verrassen. De score op het het AFAS Trainingscomplex werd na een kwartier geopend door Peer Koopmeiners, waarna Elmo Lieftink vlak na rust met een volley voor de gelijkmaker zorgde. Yusuf Barasi groeide uit tot matchwinner door na een uur voor de 2-1 te tekenen. De Alkmaarders gaan door de zege weer aan kop in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Volendam - Roda JC Kerkrade 2-2

Het publiek in het Kras Stadion werd maandagavond op een levendige, doelpuntrijke wedstrijd getrakteerd. Met name de slotfase leverde spektakel op. Een kwartier voor tijd leidde Volendam nog met 1-0, al speelde de thuisploeg op dat moment wel met een man minder door een rode kaart van Daryl van Mieghem. Eerst kwam Roda JC langzij via Boy Deul, daarna kwamen de tien van Volendam via Denso Kasius weer op voorsprong. Het was niet genoeg voor de zege, want Stefano Marzo tekende een paar minuten voor tijd voor de 2-2.

Overige uitslagen

FC Eindhoven - Helmond Sport 3-2

Jong FC Utrecht - Jong PSV 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen