Koevermans mikpunt van kritiek na reactie op goedbedoelde actie

13 september 2021 – Mark Koevermans ligt steeds heviger onder vuur bij de aanhang van Feyenoord. Supporters zijn niet te spreken over de reactie van de algemeen directeur op een goedbedoelde actie van grasmeester Erwin Beltman, zo bericht RTV Rijnmond. De terreinchef van De Kuip gaf twee weken geleden de doodzieke Feyenoord-supporter Marco van den Wildenberg toestemming om tijdens de rust van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-0 winst) het veld op te komen. Koevermans was hier niet over te spreken en wilde een vermaning voor Beltman.

Koevermans mikpunt van kritiek na reactie op goedbedoelde actie

Het regionale medium schrijft dat Beltman kort voor de wedstrijd werd overvallen door het verzoek van de supporter. De grasmeester kon het niet over zijn hart verkrijgen om het verzoek te weigeren en liet de laatste wens van Van den Wildenberg in vervulling gaan. Eigenlijk had Beltman de entourage van de doodzieke fan moeten doorverwijzen naar de speciale afdeling Bijzondere Wensen, daar het niet de bedoeling is dat een willekeurige medewerker kan beslissen wie er op het veld mag komen.

Koevermans wilde derhalve dat Beltman een vermaning kreeg, maar stadiondirecteur Jan van Merwijk (de leidinggevende van de terreinknechten) zag dat niet zitten. 'Bovenstaand verhaal lekte uit via social media, met woedende reacties richting Koevermans als gevolg. Een aantal Feyenoord-supporters vindt dat het goede karakter van de solo-actie van Beltman diens verkeerde handelen overstijgt. Het door de werkgever alleen al denken aan een straf voor de werknemer wordt dan ook zeer ongepast gevonden', schrijft RTV Rijnmond.

Beltman heeft via Facebook gereageerd op de vele reacties die hij heeft ontvangen. 'Wat er in de rust van Feyenoord - Go Ahead Eagles gebeurde bij het afscheid van Marco was heel bijzonder en deed mijn vaderhart openstaan. Ik heb er ook geen seconde spijt van. Waar ik wel spijt heb en wat mijn directeur ook in een goed gesprek heeft uitgelegd, is dat er op het mooie moment met Marco en zijn zoon er in Unit 30 nog een terminaal iemand bij de wedstrijd aanwezig was, en dat heeft mij natuurlijk aan het denken gezet.Wij hebben een fantastische afdeling Bijzondere Wensen onder bezielende leiding van Krista. Ik heb mijn directeur beloofd dat ik in het vervolg altijd Krista inschakel bij deze mooie ingrijpende verzoeken. Verder kan ik melden dat mijn directeur mij geen sancties op heeft gelegd.'

Feyenoord

gerelateerd