Hoeness haalt keihard uit naar FC Barcelona: "Failliet"

14 september 2021 – Bayern München's erevoorzitter Uli Hoeness heeft de verhoudingen tussen zijn club en FC Barcelona flink op scherp gezet op de dag van de ontmoeting tussen beide teams in de Champions League. De 69-jarige voetbalman stelt dat de Catalanen eigenlijk allang failliet verklaard zouden moeten worden vanwege de dramatische financiële situatie.

Hoeness haalt keihard uit naar FC Barcelona: "Failliet"

Dat laat hij weten tegenover Bayern1. Volgens hem had zoiets in de Bundesliga niet kunnen gebeuren. "In Duitsland was dit een zaak voor de rechtbank geweest", doelde hij op de afwikkeling van een faillissement, waarvoor de club in zijn ogen zou staan. "Natuurlijk ben ik er ook voorstander van om tot het uiterste te gaan, maar als het financieel allemaal niet rond te maken is, moet je soms ook een keer 'nee' zeggen. Dan win je de Champions League maar een jaar niet", deelde hij nog een behoorlijke sneer uit.

Volgens hem heeft FC Barcelona veel te veel risico genomen op de transfermarkt de laatste jaren. Bayern München spiegelde zich in het verleden weleens aan de Catalanen. "Maar zij zijn niet langer een rolmodel voor ons", maakte Hoeness duidelijk over de club, die een schuld van 1,35 miljard (!) euro zou hebben. Mede daarom moest Lionel Messi deze zomer vertrekken bij FC Barcelona.

Lees ookNagelsmann geeft hoog op van De Jong en Memphis

Overigens deed Hoeness nog een pikante uitspraak over David Alaba, die deze zomer de overstap maakte naar Real Madrid. Volgens Hoeness had de Oostenrijker veel liever bij diens rivaal FC Barcelona gespeeld. "Hij zei dat het een droom was om voor Barça te spelen. Ik vroeg vooral of hij dan wilde onderhandelen met de president of curator", aldus de oud-international op de plaatselijke radio-zender.

Bundesliga

gerelateerd