Keeperssprookje bij Willem II krijgt mogelijk mooi vervolg

14 september 2021 – Van het keeperssprookje van Connor van den Berg (20) is mogelijk het laatste hoofdstuk nog niet geschreven. De vierde (!) doelman van Willem II moest afgelopen zondag na twee blessures en een rode kaart aantreden, hield zijn elftal tegen NEC met tien man op de been met een clean sheet (0-0), werd gekozen tot Man-of-the-Match én mogelijk komt hij ook in beeld bij Jong Oranje.

Keeperssprookje bij Willem II krijgt mogelijk mooi vervolg

Dat schrijft De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant heeft Erwin van de Looi aangegeven Van den Berg ook in de gaten te gaan houden, ondanks dat hij hem tot deze wedstrijd nog niet kende en dus ook niet op zijn lijstjes had staan. Nóg een meevaller dus voor de keeper, nadat hij sowieso werd overladen met complimenten na zijn duel met NEC. Daarin ontsnapte de goalie overigens ook aan een aantal tegentreffers, maar had eveneens een paar mooie reddingen.

Daarnaast is Van den Berg ook gestegen in de pikorde bij Willem II, weet de ochtendkrant. Wel is de verwachting dat Timon Wellenreuther komend weekend tegen FC Groningen 'gewoon' weer het doel kan verdedigen. Jorn Brondeel kan dat in elk geval niet doen, want hij staat met één duel schorsing langs de kant, terwijl van Robbin Ruiter wordt gezegd dat hij een blessure heeft. Eerder was hij vooral nog teleurgesteld dat hij zijn basisplaats verloor.

"Nu wil ik zo snel mogelijk eerste keeper worden. Dat is het ultieme doel", blijft Van den Berg positief. "Dat ik op zo'n manier een kans kreeg zie je niet vaak. Maar ik ben er heel blij mee. (...) Natuurlijk voelde ik spanning toen ik plots het veld op moest. Ik kreeg al snel een schot in de korte hoek. Maar als je dan zo'n bal pakt valt de spanning van je af."

Eredivisie

gerelateerd