De Wit waarschuwt Ajax: "Dit Sporting doet alles om te winnen"

14 september 2021 – Mees de Wit zal woensdagavond de verrichtingen bij Sporting Portugal tegen Ajax met bijzondere interesse volgen. De 23-jarige verdediger, sinds deze zomer onder op de loonlijst bij PEC Zwolle, heeft een verleden bij beide clubs. In de Portugese hoofdstad maakte De Wit van dichtbij mee hoe trainer Ruben Amorim een vechtmachine van Sporting maakte.

De Wit waarschuwt Ajax: "Dit Sporting doet alles om te winnen"

Toen De Wit nog voor Sporting uitkwam, trainde hij geregeld met het eerste elftal mee. "Ik zag hoe de spelers steeds meer wilden vechten voor elkaar. Dat was de ene kant, maar aan de andere kant hadden ze ook de individuele kwaliteiten om mooi voetbal te laten zien. Portugezen zijn heel geslepen. We weten in Nederland hoe vervelend ze kunnen zijn. Dit Sporting doet ook alles om te winnen. Maar daarnaast is het ook wel een technische ploeg met ervaring", vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Sporting moet het woensdag tegen Ajax stellen zonder de geschorste Sebastian Coates. "Een beest, dus dat is echt wel lekker voor Ajax", stelt De Wit. Ook de geblesseerde Pedro Goncalves ontbreekt bij de Portugezen. "Een spits die vrijwel elke wedstrijd scoort, terwijl je hem soms niet eens ziet. Hij kan wel eens de volgende worden die een toptransfer gaat maken", aldus De Wit, die weet hoe de opponent van Ajax zal aantreden in de Champions League. "Zonder bal is het een 5-3-2-systeem en met bal speelt Sporting 3-4-3. Een beetje zoals de tactiek van Chelsea. Daarmee zijn ze heel moeilijk te verslaan."

De Wit vindt het lastig om een favoriet aan te wijzen. "Ik zou in alle eerlijkheid niet weten op wie ik mijn geld zou inzetten. Wat wellicht in het voordeel van Ajax is, is dat de spelers van Sporting wat minder Europese ervaring hebben. Alleen is het wel zo dat ze zich daarin nu ook willen bewijzen tegenover het Portugese publiek, omdat Sporting de afgelopen jaren weinig heeft laten zien Europa", zegt de verdediger. "Het resultaat is heilig en daar zal alles voor moeten wijken. Zeker onder deze trainer. Daarom wordt Amorim ook al als één van de beste trainers van Portugal gezien. Ik ben heel benieuwd of Ajax daar kan winnen. Ik ga er goed voor zitten."

Ajax

gerelateerd