ADO krijgt opnieuw puntenvermindering en gaat in beroep

14 september 2021 – ADO Den Haag is voor de tweede keer gestraft met puntenvermindering. Dat bevestigt de eerstedivisionist, die meteen laat weten in beroep te gaan tegen de straf. Eerder dit seizoen kreeg de club ook al een straf van drie punten. Dat heeft alles te maken met de begroting die tot op heden niet klopt.

ADO krijgt opnieuw puntenvermindering en gaat in beroep

De licentiecommissie van de KNVB heeft ADO opnieuw drie punten in mindering gebracht. De Haagse club laat weten dat 'deze zaak meteen bij de beroepszaak van de eerste drie punten wordt betrokken'. De club is het namelijk niet eens met de maatregelen die de voetbalbond neemt op de noodlijdende club, die afgelopen seizoen degradeerde en diep in de problemen zit.

'Het beroep tegen dit besluit zal worden behandeld binnen de lopende beroepsprocedure tegen het eerdere besluit van de licentiecommissie, waarin ADO Den Haag voor het eerst drie wedstrijdpunten in mindering opgelegd kreeg', laat de KNVB weten, die de straf uitdeelde omdat de begroting nog altijd niet sluitend is. Het is inmiddels vijf voor twaalf in de Hofstad. Als er medio oktober geen vijf miljoen euro extra is, verliest de club naar alle waarschijnlijkheid de licentie voor betaald voetbal.

Desondanks is er nog hoog. De Groep Lentze/Jol is nog steeds mer de club en de gemeente in gesprek over een overname. Vorige week was er al een principe-akkoord bereikt. De Groep wilde dan wel het stadion in het beheer krijgen, maar dat is nog een punt waar over gesproken moet worden. Veel tijd om te onderhandelen en overleggen is er echter niet meer.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd