Slot nuanceert uitspraken: "Ik zag inderdaad al wat ophef"

14 september 2021 – Arne Slot heeft moeten puzzelen welke spelers hij zou opstellen tijdens het Conference League-debuut van Feyenoord. Alireza Jahanbakhsh is namelijk niet van de partij door politieke spanningen tussen Israël en Iran. Mocht de aanvaller spelen tegen Maccabi Haifa, dan is hij niet meer welkom bij de nationale ploeg. Dat komt omdat zijn vaderland Israël niet als officieel land erkent. Een stempel in zijn paspoort kan dus voor grote problemen zorgen.

Slot nuanceert uitspraken: "Ik zag inderdaad al wat ophef"

Daarom kiest de oefenmeester voor Jens Toornstra als rechtsbuiten en Fredrik Aursnes op het middenveld. "Fredrik heeft het tot nu toe heel goed ingevuld", vertelt Slot, die ook heeft nagedacht om Cyriel Dessers in de spits te zetten en Bryan Linssen naar de zijkant te halen. "Maar Fredrik heeft meer wedstrijdritme en meer hele wedstrijden gespeeld dan Cyriel. Daarnaast ben ik heel tevreden over de manier waarop Linssen het in de spits invult. Die combinatie zorgt ervoor dat het zo is opgelost."

De positiewijziging van Toornstra vraagt om een iets andere veldbezetting, erkent de trainer. "Jens is geen echte aanvaller, maar wel een speler met veel diepgang die graag in de zestien komt. Met ook Pedersen als rechtsback, die negen van de tien keer in de rechtsbuitenpositie komt, kunnen we die positie heel goed invullen. Jens zal onze extra middenvelder moeten zijn die vaak in de zestien komt om daar gevaarlijk te worden."

Op nieuwkomer Reiss Nelson kon Slot niet rekenen. De aanvaller, die op huurbasis overkwam van Arsenal, is overbelast. Op de persconferentie stelde de eindverantwoordelijke dat Feyenoord zwaarder trainde dan de Londenaren. Nu nuanceert hij dat voor de microfoon van ESPN. "Ik zag inderdaad al wat ophef. Ik zeg niets over hoe Arsenal traint, maar wel hoe Nelson - die wissel stond en niet veel perspectief had - daar trainde. Hier wordt hij gezien als een speler die veel moet gaan spelen. Die combinatie zorgt ervoor dat hij overbelastingsproblemen heeft."

Feyenoord

gerelateerd