Feyenoord opent Conference League met gelijkspel

14 september 2021 – Feyenoord is het hoofdtoernooi van de Conference League dinsdagavond begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen Maccabi Haifa. In een snikheet Israël kregen beide ploegen kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar doelpunten vielen er niet in de badplaats in Noord-Israël: 0-0.

Feyenoord opent Conference League met gelijkspel

Slot kon in het Sammy Ofer Stadion geen beroep doen op Alireza Jahanbakhsh, die vanwege zijn Iraanse achtergrond niet mag spelen tegen Israëliërs. Daarom was er een basisplaats voor middenvelder Fredrik Aursnes en werd Jens Toornstra in de voorhoede geposteerd. Er was echter ook goed nieuws voor Feyenoord. Marcos Senesi keerde namelijk terug van een blessure en was fit genoeg om in de basis te beginnen. Bij Maccabi verscheen aanvoerder Tjaronn Chery aan de aftrap. Hij speelde in Nederland onder meer bij ADO Den Haag en FC Groningen.

Feyenoord begon uitstekend in Israël en kreeg in het eerste deel van de wedstrijd twee goede kansen om de score te openen. Beide momenten werden ingeleid door Jens Toornstra en hadden Bryan Linssen als eindstation. Eerst kon de gelegenheidsspits van dichtbij net niet binnen tikken en even later dwong hij doelman Josh Cohan tot een katachtige redding. De bezoekers probeerden dat door te zetten, maar daar stak de thuisploeg een stokje voor. Het tweede deel van de eerste helft bleek vrijwel eenrichtingsverkeer naar de helft van Feyenoord.

De ijverige Chery was namens Maccabi erg dichtbij de 1-0. Hij kreeg veel ruimte van Aursnes en schoot met zijn linkerbeen hard op de bovenkant van de lat. Daarna stond de aanvoerder ook nog helemaal vrij bij een vrije trap en zag hij ploeggenoot Din David een prima mogelijkheid om zeep te helpen. De aanvaller van Maccabi dacht net voor het rustsignaal de openingstreffer te verzorgen, maar hij werd van de bal gegleden door Gernot Trauner. Aan de overkant werd Cohen even daarvoor nog aan het werk gezet door Til, wiens inzet te zacht was.

Na de thee kwam Feyenoord een heel stuk beter voor de dag. De manschappen van Slot zette Maccabi stevig onder druk en dat leverde al snel een uitstekende mogelijkheid op. Aan fraaie aanvaller via Luis Sinisterra en Tyrell Malacia kwam uiteindelijk terecht bij Bryan Linssen. Opnieuw wist hij de bal echter niet tegen de touwen te werken. Daarna beproefden ook Sinisterra en Aursnes hun geluk met een schot van afstand, maar zij slaagden er niet in om Cohen aan het werk te zetten. Een schot van Linssen miste de juiste richting.

Slot bracht vervolgens debutant Cyriel Dessers en de weer fitte Lutsharel Geertruida binnen de lijnen. Zij konden Feyenoord in aanvallend opzicht ook meer niet helpen. Aan de overkant kwam Maccabi er in de slotfase nog een paar keer zeer gevaarlijk uit. De grootste kans was voor invaller Dolev Haziza, die van dichtbij in het zijnet kopte. Met een puntje op zak gaat Feyenoord over twee weken verder in de Conference League. Op donderdag 30 september komt Slavia Praag namelijk op bezoek in de Kuip.

Opstelling en beoordelingen
Feyenoord: Justin Bijlow 6; Marcus Pedersen 6, Gernot Trauner 6, Marcos Senesi 6.5, Tyrell Malacia 5.5; Fredrik Aursnes 5.5, Orkun Kökcü 6, Guus Til; Jens Toornstra 6 (83. Lutsharel Geertruida -), Bryan Linssen 5.5 (76. Cyriel Dessers -), Luis Sinisterra 5.5.

Man of the Match: Marcos Senesi

Feyenoord

gerelateerd