Rutte bevestigt versoepelingen: volle stadions

14 september 2021 – Een verrassing is het niet, maar officieel is het inmiddels wel: de stadions mogen weer vol. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte bevestigd op de persconferentie. Willem ll heeft de eer om het eerste stadion te hebben dat in anderhalf jaar tijd tot de nok toe gevuld is.

Rutte bevestigt versoepelingen: volle stadions

De Tilburgers nemen het op 25 september op tegen PSV. Het Brabantse onderonsje kan dus in een gevuld stadion gespeeld worden, waar momenteel nog tweederde van de capaciteit gebruikt mag worden. Die regels blijven de komende twee speelrondes nog gelden, maar daarna mag elk stoeltje dus weer bezet zijn. Daar staat wel tegenover dat alle bezoekers zich moeten laten testen of al gevaccineerd zijn.

Rutte was duidelijk op de persconferentie: de versoepelingen kunnen teruggedraaid worden als het weer de verkeerde kant opgaat met de besmettingen. "Eigenlijk zijn er nu ook nog te veel besmettingen en opnames in het ziekenhuis. Er zijn ook te weinig mensen immuun. Dat maakt het najaar wel erg onzeker", aldus de minister-president.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd