Knotsgek duel in Sevilla, Young Boys verslaat United

14 september 2021, 20:44   Bijgewerkt: 14 september 2021, 23:16

De eerste twee wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League hebben dinsdagavond veel spektakel opgeleverd. Dat er in Andalusië bij Sevilla - RB Salzburg maar twee keer gescoord werd, mag gerust een wonder genoemd worden. In Zwitserland bleek een doelpunt van Cristiano Ronaldo niet genoeg voor een goed resultaat van Manchester United tegen Young Boys.

Sevilla - RB Salzburg 1-1

In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán kregen de aanwezige toeschouwers een bizarre eerste helft voorgeschoteld. Salzburg zal zich afvragen hoe het komt dat men halverwege niet al op een riante voorsprong stond. De Oostenrijkers kregen na dertien minuten spelen namelijk al een strafschop, die door Karim Adeyemi naast het doel werd geschoten. Enkele minuten later ging de bal opnieuw op de stip en dit keer schoot Luka Sucic wel raak: 0-1. Sucic kreeg vervolgens vanaf elf meter nogmaals de kans op een treffer, maar die penalty schoot hij tegen de paal.

Na drie strafschoppen in het voordeel van Salzburg vond de Wit-Russische arbiter Aleksej Koelbakov het tijd voor een pingel voor Sevilla. Routinier Ivan Rakitic liet deze buitenkans niet onbenut en zette de Spanjaarden vlak voor rust weer naast Salzburg. Na de thee bewees aanvaller Youssef En-Nesyri Sevilla een slechte dienst. Hij kreeg zijn tweede gele kaart voor een schwalbe en kon vroegtijdig het veld verlaten. Met tien man hield Sevilla echter wel stand en trok het een puntje over de streep.

Young Boys - Manchester United 2-1

Op Zwitserse bodem mocht Donny van de Beek eindelijk weer eens in de basis beginnen aan de kant van Manchester United, dat het hoofdtoernooi begon met een bezoekje aan Young Boys. In Bern leek er de eerste 35 minuten geen wolkje aan de lucht voor de Engelse grootmacht. Cristiano Ronaldo hade de bezoekers al na dertien minuten spelen op voorsprong gebracht na een splijtende pass van landgenoot Bruno Fernandes. Daarna ging het echter mis. United moest met tien man verder na een harde overtreding van Aaron Wan-Bissaka, die direct rood kreeg.

In de tweede helft kwamen de manschappen van manager Ole Gunnar Solskjær bepaald niet goed voor de dag. Young Boys had het betere van het spel en kwam halverwege het tweede bedrijf dan ook verdiend op gelijke hoogte. Een lage voorzet van Silvan Hefti kon niet worden weggewerkt door de verdediging van United en Nicolas Moumi Ngamaleu was er als de kippen bij om de bal achter David de Gea te prikken. Daar leek het bij te blijven, maar in extremis sloeg Young Boys nogmaals toe. Jordan Siebatcheu zorgde voor enorm feest in het Stade de Suisse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen