Dominant Bayern laat 'Oranje' Barcelona kansloos in Camp Nou

14 september 2021, 22:53

Luuk de Jong heeft in zijn eerste wedstrijd voor FC Barcelona weinig kunnen betekenen voor zijn nieuwe werkgever. De Catalanen verloren in het eigen Camp Nou met 0-3 van Bayern München, dat vrijwel de gehele wedstrijd veel sterker was dan de gastheer. Robert Lewandowski was goed voor twee treffers.

Trainer Ronald Koeman liet Luuk de Jong vanwege meerdere blessures meteen starten. Daarnaast had hij ook basisplaatsen ingeruimd voor Memphis Depay en Frenkie de Jong. Sergiño Dest was fit genoeg om plaats te nemen op de reservebank, waar hij negentig minuten bleef. Door de krappe selectie moest Koeman noodgedwongen een beroep doen op jongelingen Gavi (17), Yusuf Demir (18) en Alejandro Balde (18).

De thuisploeg liet zich in de beginfase nog een aantal keer gevaarlijk zien op de helft van de gasten. Daarna was het vrijwel alleen Bayern dat in aanvallend opzicht van zich liet horen. Marc-André ter Stegen moest redding brengen op een harde pegel van Leroy Sané en wist een volley van Robert Lewandowski te klemmen. Aan de overkant kreeg Ronald Araújo uit het niets een kopkans, maar hij knikte hoog over.

Tien minuten voor rust was het alsnog raak voor Bayern. Thomas Müller kreeg veel ruimte om uit te halen en schoot via de rug van Eric García raak. Dat was zijn zevende doelpunt in zes wedstrijden die hij tegen Barcelona speelde. In het tweede bedrijf opende Bayern al snel de jacht op de beslissing, maar Ter Stegen bracht andermaal uitstekend redding op een schot van Sané.

Niet veel later gooide Lewandowksi de wedstrijd alsnog op slot. Jamal Musiala dacht de 0-2 binnen te krullen, maar hij raakte de paal. De rebound was echter wel besteed aan de Poolse superspits en hij werkte de bal in het lege doel. In de slotfase volgde een vrijwel identieke treffer voor de Duitsers. Dit keer raakte Serge Gnabry de paal en was daar wie anders dan Lewandowksi om in tweede instantie alsnog te scoren.

Alle uitslagen

FC Barcelona - Bayern München 0-3 (groep E)

Dinamo Kiev - Benfica 0-0 (groep E)

Young Boys - Manchester United 2-1 (groep F)

Villarreal - Atalanta 2-2 (groep F)

Sevilla - RB Salzburg 1-1 (groep G)

Lille OSC - VfL Wolfsburg 0-0 (groep G)

Chelsea - Zenit Sint-Petersburg 1-0 (groep H)

Malmö FF - Juventus 0-3 (groep H)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen